KickStarter: Red Pitaya je izdelek slovenskih inženirjev

Na Kickstarterju še en visokotehnološki izdelek slovenske ekipe inženirjev, Red Pitaya. Gre za napravo, ki vaš iPhone, tablico ali osebni računalnik spremeni v natančen meritveni instrument. Ekipa zagotavlja, da lahko njihova rešitev nadomesti marsikatero napravo, uporabljeno v laboratorijih.
KickStarter: Red Pitaya je izdelek slovenskih inženirjev

Prototip. (Vir slike: KickStarter)

Prvi dan kampanje solkansko ekipo navdaja z optimizmom, saj so že presegli petino zastavljenega cilja, ki znaša 50 tisoč dolarjev. Denar želijo porabiti za nadaljnji razvoj produkta in izdelavo prve serije. Ali lahko pričakujemo, da se bo Red Pitaya povzpel v družbo najbolj uspešnih slovenskih projektov?

Red Pitaya ekosistem sestavljajo tri plasti:

  1. Red Pitaya: zmogljivo orodje za razumljivo ceno
  2. Bazaar: brezplačen trg, kjer so na voljo odprtokodne aplikacije, npr. osciloskop
  3. Backyard: organizirano odlagališče programske kode, ki služi za razvoj aplikacij

Izdelek, ki je sestavljen tako iz programske kot iz strojne opreme, je namenjen široki množici uporabnikov. Za svoje delo ga lahko uporabljajo študenti, profesorji, navdušenci nad elektroniko, startupi, raziskovalne institucije in mnogi drugi.

Kliknite na povezavo in podprite projekt!

Ekipo sestavljajo štirje izvrstni inženirji, Aleš Bardorfer, Rok Uršič, Borut Baričevič in Črt Valentinčič. Podpira jih uspešno slovensko IT podjetje, Instrumentation Technologies.

Vir: KickStarter

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje