Kickstarter v drugem četrtletju z novimi rekordi

Kickstarter, ki velja za eno najbolj znanih in priljubljenih platform za množično financiranje, je predstavil sveže podatke za drugo četrtletje letošnjega leta. Število podpornikov še vedno narašča, prav tako število uspešno zaključenih projektov.
Kickstarter v drugem četrtletju z novimi rekordi

V drugem četrtletju je bilo na Kickstaterju uspešnih kar 5.716 projektov (Vir sliike: Kickstarter)

Podatki, ki jih je predstavil Kickstarter, kažejo, da se množično financiranje vse bolj prebuja. V drugem četrtletju je bilo uspešnih kar 5.716 projektov, medtem ko je v prvem četrtletjem letošnjega leta uspelo zastavljeno vsoto zbrati 4.497 projektom (27-odstotna rast). Tudi skupno število podpornikov se je v drugem četrtletju povečalo – iz 887.848 na več kot 1,1 milijona, število novih podpornikov pa se je povečalo za 3,5 odstotka, na 703.604 podpornikov.

Podporniki so projektom namenili več kot 144 milijonov dolarjev – v prvem četrtletju letošnjega leta 112 milijonov -, dnevno skoraj 1,6 milijonov dolarjev. V primerjavi s prvim četrtletjem je vrednost dnevnih donacij poskočila za 27 odstotkov.

V drugem četrtletju so uspešno zbrali zastavljeno vsoto finančnih sredstev tudi nekateri slovenski projekti, med njimi tudi Swich, ki je že po nekaj dneh dosegel zastavljeni cilj v višini 25 tisoč dolarjev, kratki fantazijski film Kresnik: Ognjeno izročilo in nogavice Zulu Zion.

Kicstarter zaposluje!

Kickstarter trenutno zaposluje 81 ljudi, kot je razvidno na njihovi spletni strani pa v svojo vrsto vabijo nove, talentirane in ambiciozne ljudi. Če ste tudi vi med njimi, selitev v tujino pa vidite zgolj kot odskočno desko, ne spreglejte njihovih oglasov za delo.

Na IndieGoGo podprite aktualno slovensko kampanjo Monolyth >>

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

12.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje