Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo?

Ideja je temelj poslovnega uspeha, vendar je svet z njimi že tako nasičen, da je vse težje priti do novih. A to ne pomeni, da jih ni. Še vedno nekje čakajo, da jih odkrijete, le da so bolj skrite. Bodite pozorni na svet okoli sebe in si beležite vsako zamisel.
Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo?

Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo? (Vir: Bigstockphoto.com)

V nadaljevanju si preberite, kako lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo. 

1. Poglejte okoli sebe

Upočasnite hiter tempo in se začnite spraševati o vsakdanjih problemh. Odkrili boste, da bi lahko z novo idejo marsikatero težavo, ki je prej sploh niste opazili, enostavno rešili. Nekatere ideje bodo predrage, druge bodo imele premalo možnosti za uspeh, a med kupico novih zamisli se bo verjetno našla katera z velikim potencialom.

2. Pomislite na vaše “slabe” ideje

Nekateri ljudje so polni inspiracije in neprestano dobivajo nove ideje. Zapišite si vsako novo zamisel, tudi če se vam tisti trenutek zdi nerealna ali smešna. Pustite času čas in kasneje preglejte seznam vaših “slabih” idej. Odkrili boste, da je marsikatera ideja lahko dozorela. Seveda ne pozabite na osnovno testiranje in preverjanje trga, saj ideja zapisana zgolj v vaši knjižici nima nikakršne vrednosti.

3. Sodelujte

Imate zamisel, a ji do popolne ideje nekaj manjka, pa ne veste kaj? Spregovorite o njej in jo dodelajte z vašimi prijatelji ali še bolje s potencialnimi strankami. Nekatere najboljše ideje na svetu niso rezultat ene osebe, ampak skupinskega sodelovanja. S sodelovanjem, tudi z ljudmi preko spleta, lahko nedodelano zamisel spremenite v sijajno idejo.

Se ne znate lotiti raziskave trga? Vabljeni v MP šolo >>

4. Poslušajte prijatelje in družine

Ne omejujte se le na ljudi z vašega področja. Poslušajte, s kakšnimi vsakodnevnimi težavami se srečujejo vaši prijatelji in družine. Ko dobite idejo je pomembno, da se o njej pogovorite z objektivno osebo, saj bo za vaše prijatelje in družino vsaka ideja krasna.

5. Vprašajte stranke in podjetja

Če še vedno ne najdete prave poslovne ideje, potem enostavno vprašajte. Pozanimajte se pri podjetjih strankah s kakšnimi težavami se srečujejo. Če najdete skupne težave, potem je to vaša ideja. Poleg tega že veste, da obstajajo kupci, ki bodo kupili vašo rešitev.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje