Konopljini proteini v prahu kot odličen dodatek k prehrani
Konopljini proteini v prahu kot odličen dodatek k prehrani
Naravna semena iz konoplje vsebujejo visokokakovostne veganske beljakovine, med katerimi je kar devet esencialnih aminokislin ter vlaknine, minerali in zdrave nenasičene maščobne kisline, skupaj z linolno in linolensko kislino. Slednji sta pomembni za mišično rast, regeneracijo tkiv, vitalnost in razstrupljanje telesa.
Konopljini proteini so dobri za prebavo
Dodatek k prehrani iz semen konoplje vsebuje beljakovine, ki so optimalno prebavljive in pozitivno vplivajo na prebavo. Ti lahko prebavljivi beljakovini sta edestin in albumin, ki jih telo hitro razgradi. Ker toplotna obdelava semen zmanjša prebavljivost beljakovin iz konoplje, je najbolje redno uživati proteinske praške iz hladno stiskanih semen.
Mleta semena iz konoplje kot dober vir vlaknin
Beljakovinski prah iz konoplje je dober vir vlaknin, saj vsebuje 8 gramov vlaknin na eno porcijo, kar je veliko več od drugih rastlinskih beljakovin v prahu, kot je na primer soja, grah in riž, ki so zelo rafinirana živila in zato vsebujejo veliko manj vlaknin. Prehranska dopolnila iz semen konoplje v prahu lahko vsebujejo različne količine vlaknin, kar je odvisno od tega, ali je prah izdelan z mletjem oluščenih ali neoluščenih semen.
Konopljini proteini vsebujejo zdrave nenasičene maščobe
Super hrana v prahu iz semen konoplje zadržuje okoli 10 odstotkov prvotne vsebnosti maščob v nezmletih semenih. Proteinski prah vsebuje omega 6 in omega 3 maščobe v idealnem razmerju 3 proti 1. Zdrave nenasičene maščobe v tem razmerju so pomembne za zdravje srca in zato izboljšujejo simptomatiko pri blažjih srčnih boleznih. Ker je beljakovinski prah iz semen konoplje manj rafiniran kot drugi rastlinski proteinski izolati, vsebuje tudi več zdravih nenasičenih maščob.
Konopljin prah je poln mineralov in antioksidantov
Naravni proteinski prah is konopljinih semen je zelo bogat vir mineralov, kot so fosfor, magnezij, kalcij, železo, mangan, cink in baker. V vsebnosti sestavin prevladujeta predvsem železo in magnezij, ki imata številne pozitivne lastnosti za zdravje.
Rastlinska semena prav tako vsebujejo spojine, imenovane lignanamidi, ki imajo močne antioksidativne lastnosti. Konopljini proteini z visokimi vsebnostmi antioksidantov ščitijo telo pred oksidativnimi poškodbami, ki so povezane s kroničnimi boleznimi, vključno z boleznimi srca in diabetesom.