LinkedIn je za podjetje Lynda.com odštel 1,5 milijarde dolarjev

Leta 2002 ustanovljeno podjetje LinkedIn je znano po številnih strateških prevzemih mladih podjetij, s katerimi si vtira pot na svetovnem tržišču. Tokrat je prevzelo spletno izobraževalno podjetje Lynda.com in zanj odštelo 1,5 milijarde dolarjev.
LinkedIn je za podjetje Lynda.com odštel 1,5 milijarde dolarjev

LinkedIn je za podjetje Lynda.com odštel 1,5 milijarde dolarjev (Vir slike: webrazzi.com)

Iz LinkedIna so sporočili, da se s podjetjem Lynda.com, ki deluje na področju spletnega izobraževanja, dogovarjajo o podpisu 1,5 milijarde dolarjev vredne pogodbe o prevzemu. Prevzem naj bi se zaključil najkasneje v drugi četrtini leta 2015. 

Obe podjetji v sodelovanju vidita odprtje novih poslovnih priložnosti in nadaljevanje živahne nadaljne rasti, zato se veselita podpisa pogodbe. Prav tako verjameta, da bodo lahko profesionalcem iz celega sveta sedaj še lažje omogočili pospeševanje razvoja njihovih karier s pomočjo učenja in razvoja novih sposobnosti.

LinkedIn znan po številnih strateških prevzemih podjetij

To pa ni prvi veliki prevzem podjetja LinkedIn, ki stoji za istoimenskim družbenim omrežjem za poslovneže. Leta 2012 je opravil prvega izmed bolj odmevnih prevzemov: za SlideShare je namreč odštel kar 119 milijonov dolarjev. Leto kasneje je za Pulse odštel 90 milijonov dolarjev, v lanskem letu pa je za podjetji Bizo in Bright odštel po 175 in 120 milijonov dolarjev. 

Vrednost podjetja Lynda.com v zadnjih letih precej narasla

Tudi Lynda.com, ki že od leta 1995 znanja željnim ponuja na tisoče videoposnetkov s poučnimi in koristnimi vsebinami iz najrazličnejših področij, ne počiva. V zadnjih nekaj letih je podjetje močno povečalo svojo skupno vrednost, saj je prejelo tudi dve veliki investiciji: prvo v letu 2013, ko je prejelo 103 milijonov dolarjev, drugo pa v januarju leta 2015, ko je zbralo še dodatnih 186 milijonov dolarjev.  

Vir: VentureBeat

Vabimo vas na delavnico Trženje preko LinkedIn
Datum: 6. maj 2016
Kraj: MP coworking
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje