Ljubljana Startup v polnem zamahu

Medtem ko nas večina čaka na nedeljsko kosilo, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani poteka zadnja faza razvoja podjetniških idej v okviru projekta Ljubljana Startup. Danes ob 17:00 sledi predstavitev projektov pred investitorji.
Ljubljana Startup v polnem zamahu

Pričetek Ljubljana Startup

Na podjetniškem maratonu, na katerem se je izkazalo, da resnično ni časa za spanje, saj je velika večina udeležencev prebedela prvo noč, sodeluje deset ekip. Ekipe so izdelavo prototipov začele v petek ob šesti uri, pred tem pa so zbranim zaželeli uspešno delo predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Turk, minister za gospodarski razvoj Radovan Žerjav, Matevž Klanjšek iz podjetja Celtra ter Andraž Tori iz podjetja Zemanta.

Dogodek poteka v zelo sproščenem in prijetnem vzdušju, udeleženci si med seboj pomagajo, si izmenjujejo predloge in skupaj rešujejo tehnične izzive. Čeprav je na dogodku prisoten tudi tekmovalni naboj, se udeleženci strinjajo, da je bistvo v doživetju ustvarjanja novega podjetja. Delovno vzdušje je izjemno, zato organizatorji pričakujejo, da bo investitorje pričakalo nekaj zares vrhunskih poslovnih zamisli.

Morda je nekoliko presenetljivo veliko število idej, katerih osnovni cilj je družbena korist in ne prihodek. Ena od ekip se je lotila projekta zaokroži za dobrodelnost, ki ustvarja platformo za blagajne v velikih trgovskih verigah, ki omogoča kupcem, da ob plačilu računa znesek zaokrožijo navzgor do prvega celega evra, razliko v centih pa namenijo v dobrodelne namene. Podjetniki in razvijalci se ukvarjajo tudi z idejo banke rabljenih otroških oblačil in pripomočkov, ki omogoča izmenjavo izdelkov za otroke s pomočjo virtualne valute.

Prvi delujoči prototip je v noči iz petka na soboto okoli ene zjutraj uspelo predstaviti ekipi Cyou.si, ki je sestavljena izključno iz dijakov. Razvijajo Facebook in mobilno aplikacijo, ki optikam omogoča, da njihova očala pomerjajo kupci tudi v virtualnem svetu.

Danes dopoldan ekipam pomagajo podjetniški mentorji z vseh področij, ki usmerjajo ekipe do realizacije svojih idej. Obiskali so jih Jan Sibinčič, Aleš Lisac, Štefan Furlan, Jaka Vadnjal in Aljoša Huber.

O Ljubljana Startup

73 udeležencev iz sedmih različnih fakultet ter treh srednjih šol je začelo razvijati pot od poslovne ideje do realizacije v petek dopoldne. Po prvi petkovi neprespani noči so ekipe že predstavile svoje prve prototipe. Javna predstavitev vseh produktov bo v nedeljo ob 17.00. Na njej se bodo ekipe potegovale za investicijo angelskih investitorjev, nagrade za najboljše ekipe pa bodo prispevali tudi Petrol, d.d., Ekonomska fakulteta v Ljubljani, E-Amiga, SAOP…

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje