Microsoft prehitel Google …

… a le na področju spletnih zdravstvenih kartonov.

Redko slišimo za primer, ko Microsoft izda nov »on-line« produkt pred Googlom.  HealthVault je eden izmed njih. To je brezplačni spletni kartotečni list, kjer si lahko uporabniki zapisujejo svoje zdravstvene težave oz. spremembe. V HealthVault lahko prenesete podatke o zdravljenju iz baze vašega osebnega zdravnika, bolnice, laboratorijev, lahko pa tudi vodite evidenco vseh izdanih receptov.

Stran je povezana z spletnimi iskalniki namenjenim le zdravstvenim vprašanjem (Healthline), tako da lahko vsakdo razišče ozadje določene bolezni na spletu, rezultate pa tudi shrani v svoj spletni kartotečni list.

Največji izziv za podjetje predstavlja varovanje osebnih podatkov. Za dostop do zdravstvene baze pa bo posameznik potreboval Windows Live ID in geslo. Microsoft bo služil z oglasi, vezanimi na rezultate iskanj, vendar poudarja, da ne bo ustvarjalo oglase glede na osebne podatke shranjene na spletu.

Očitna prednost modela je ta, da je v kritičnih trenutkih zdravnikom omogočen hiter vpogled v zgodovino pacienta, kar se je v že veliko primerih izkazalo kot ključno.

Google Health še čaka na svojo “splavitev”, razlog za zakasnitev pa je predvsem  izguba idejnega vodje, Adama Boswortha.

 

Vir:  TechCrunch

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje