Microsoft se poskuša prebiti na Android naprave

Microsoft, katerega tržni delež na področju operacijskih sistemov za pametne telefone je v letošnjem drugem četrtletju znašal le 3,7 odstotkov, si močno prizadeva popularizirati svoj telefonski operacijski sistem. V ta namen so ponudili sodelovanje podjetju HTC.
Microsoft se poskuša prebiti na Android naprave

Microsoft se poskuša prebiti na Android naprave. (Vir slike: talkandroid.com)

Pametni telefoni proizvajalca HTC že imajo svoj operacijski sistem Android. Microsoft naj bi jim zato predlagal, da na svojih telefonih omogočijo delovanje obeh operacijskih sistemov (t. i. dual-booting).

Gre za sicer tajne pogovore, ki so v še zelo zgodnjih fazah. Za HTC pa se je Microsoft odločil predvsem iz dveh razlogov: podjetji sta že sodelovali v preteklosti (HTC je že proizvajal telefone za Microsoft), prav tako pa naj bi se finančno stanje podjetja HTC slabšalo (upad prodaje), zaradi česar pri Microsoftu računajo, da bodo bolj odprti za nove in neobičajne rešitve na področju pametnih telefonov, kar dvojni operacijski sistem nedvomno je.

Zanimivo je tudi to, da so pri Microsoftu postali odprti za tako nenavadne ideje. Ta naj bi sicer prišla od mlajših inženirjev v podjetju, starejši člani uprave pa nad njo sprva niso bili navdušeni. A glede na to, da si v naslednjih mesecih pri Microsoftu obetajo kar nekaj kadrovskih menjav v vrhu družbe (tudi CEO Steve Ballmer odhaja prihodnje leto), lahko že ti pogovori s HTC kažejo na miselni in kulturni zasuk, ki bi lahko za Microsoft prinesel veliko kreativnih idej in rešitev v prihodnosti.

Vir: TechCrunch

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje