Milijoni vloženi v virtualne svetove

Podjetje Worlds Management je opravilo raziskavo, v kateri ugotavljajo, da so medijska podjetja in podjetja, ki poslujejo s tveganim kapitalom, v letu 2008 vložila več kot 594 milijonov dolarjev v 63 podjetij povezanih z virtualnimi svetovi.
Milijoni vloženi v virtualne svetove

Privlačni virtualni svetovi

V četrtem četrtletju so zabeležili upočasnitev, saj je 13 podjetij zbralo 101 milijon dolarjev, številka je bila glede na prejšnja četrtletja precej nižja. 19 virtualnih svetov, ki so usmerjeni predvsem na mlado populacijo, je tekom leta zbralo 70,47 milijonov dolarjev. Leto 2008 je bilo malo slabše za tiste razvijalce, ki so se usmerili predvsem na razvoj svetov za odrasle.

Financirana so bila predvsem podjetja, ki masovno razvijajo igre ali igralno orientirane virtualne svetove, podjetje usmerjena v bolj tradicionalne svetove so zbrala preko 47 milijonov dolarjev za 11 podjetij. Vrh je financiranje doseglo v prvem četrtletju, saj je bilo v tem obdobju investiranih 184 milijonov, v drugem četrtletju 161 milijonov dolarjev, v tretjem 148,5 milijonov dolarjev.

Z vedno večjim številom svetov namenjenih mladim, ki so se v letu 2008 pojavili na trgu, je mnoge zaskrbelo, da je virtualni svet prenatrpan. Po drugi strani pa mnogi vidijo ta sektor kot sektor priložnosti, čeprav kapitalisti, ki upravljajo s tveganim kapitalom, trenutno niso zelo zainteresirani.

Vir: VentureBeat

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje