Miloš Stanković, naslednji Nikola Tesla?

Inovator iz Srbije se trenutno nahaja na prvem mestu eko tekmovanja, ki je sponzoriran s strani Googla.
Miloš Stanković, naslednji Nikola Tesla?

Naslednji Nikola Tesla?

Mnogi v Srbiji ga primerjajo s slavnim srbskim znanstvenikom Nikolo Teslo, izumiteljem električnega toka, radia in mnogih drugih električnih naprav, ki so stalnica v našem vsakdanjem življenju. Miloš pravi, da se v vlogi genija zelo dobro znajde ter, da pri svojem delu uživa.

24 letni diplomant univerze v Novem Sadu je član mednarodne skupine izumiteljev in se lahko pohvali z izumi, kot so revolucionarni filter, magnetni motor, energetske celice in še mnogi drugi. Prvi izum, mali tank, pa je nastal pri rosnih treh letih. Slavo mu je prinesel izum filtra, ki se ga namesti na dimnike tovarn in popolnoma onemogoči izpust škodljivih emisij v ozračje. Filter izloči škodljive substance v plin, ki se ga pozneje uniči. S tem izumom tudi kandidira na omenjenem tekmovanju.

Končni rezultati eko tekmovanja bodo znani 27. januarja 2009. Trenutno je Miloš Stanković na prvem mestu, vendar pa bo zmagovalec tisti, ki bo prejel največje število glasov, zato si Miloš želi, da bi zanj svoj glas oddalo čim več ljudi iz Srbije in mu omogočilo uvrstitev med najboljših pet. V končni fazi bi to pomenilo tudi realizacijo projekta, ki bi vsekakor veliko prispeval k ohranitvi našega okolja.

Vir: Business Opportunities Weblog

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje