Na evropskem tekmovanju mladih znanstvenikov Sloveniji drugo mesto

Letošnje evropsko tekmovanje mladih znanstvenikov se je končalo izredno uspešno za Slovenijo. Slavil je namreč 18-letni Aleš Zupančič iz Novega mesta, ki je v konkurenci 110 mladih znanstvenikov iz 36 držav, osvojil drugo mesto.
Na evropskem tekmovanju mladih znanstvenikov Sloveniji drugo mesto

Letos je tekmovanje potekalo v Varšavi (Vir slike: YouTube).

Aleš Zupančič, ki si je drugo mesto delil s predstavnikoma iz Irske in Bolgarije, je drugo mesto osvojil s projektom tkanine s prevleko iz nanodelcev, ki bi omogočala čim večjo sposobnost samočiščenja, odlikovala pa bi jo tudi prijaznost do okolja in ljudi.

77 projektov in 110 mladih

Tekmovanje, ki je letos potekalo že šestindvajsetič, je pritegnilo kar 110 mladih znanstvenikov, starih med 14 in 20 let. Mladi znanstveniki, ki so zastopali barve 36 držav, so se predstavili z 77 projekti.  

Srečanje z najuglednejšimi evropskimi znanstveniki

Tekmovanje, ki je letos potekalo v Varšavi, spodbuja sodelovanje med mladimi znanstveniki. S tem jim dajo tudi možnost srečanja z najuglednejšimi evropskimi znanstveniki. Prvo tekmovanje je bilo organizirano leta 1989 v Bruslju, do danes pa ga je gostilo že 24 različnih evropskih mest.

Zmagovalcu 7 tisoč evrov

Zupančič je za osvojeno drugo mesto prejel nagrado v višini 5 tisoč evrov. Tri prve nagrade v višini 7 tisoč evrov so prejeli predstavnik Češke (19-letnik) in dva predstavnika s Portugalske (oba 16-letnika).

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje