Na kaj morate biti pozorni pri izbiri spletnega gostovanja?

Morda ste majhno podjetje in ne nameravate imeti spletne trgovine, a kvalitetna spletna stran je dandanes bistvenega pomena za vsako podjetje. Eden od pogojev za optimalno delovanje spletne strani pa je izbira primernega spletnega gostovanja.
Oglaševanje na Googlu... in še več!

Oglaševanje na Googlu… in še več! (Vir slike: sxc.hu)

Zakaj je izbira pravega spletnega gostovanja tako pomembna?

Od izbire spletnega gostovanja je odvisno, kako bo vaša spletna stran delovala. Za vas in vaše podjetje je zelo pomembno, da se bo spletna stran naložila hitro in brezhibno. Vedeti morate namreč, da dlje časa, kot se bo spletna stran nalagala, več obiskovalcev, ki bi morda lahko bile vaše potencialne stranke, bo stran zapustilo. Vi pa boste ob morebiten zaslužek.

Ko se odločate za spletno gostovanje, lahko izbirate med tujimi in domačimi ponudniki. Praviloma so prvi nekoliko cenovno ugodnejši, a zaradi večje oddaljenosti strežnika ponujajo počasnejše storitve. V kolikor ciljate na slovensko publiko, je najprimerneje, da se odločite za slovenskega ponudnika, saj boste s tem zmanjšali čas nalaganja spletne strani, obiskovalci spletne strani pa bodo dobili vtis, da se vaše podjetje vedno potrudi za kvalitetne storitve. Pri spletnem gostovanju se zato zagotovo ne splača varčevati.

Z izbiro domačega ponudnika gostovanja boste na boljšem tudi v primeru, da pride do težav z delovanjem spletne strani. Ponudnika boste lahko kontaktirali v slovenskem jeziku in veliko ceneje, kot v primeru, da bi opravljali drage telefonske klice čez lužo.

Zavod mladi podjetnik priporoča uporabo storitev Zabec.net. Vsi njihovi strežniki imajo zagotovljeno rezervno napajanje, vrhunsko zaščito ter se nahajajo v Sloveniji, kar je iz tehničnega in podpornega vidika zelo pomemben element. Na tem mestu v branje priporočam zanimiv članek Zakaj gostovati pri domačem ponudniku ali zgodba Mladega podjetnika.

Vir: OurTuts

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje