Na kaj morate biti pozorni pri izbiri spletnega gostovanja?

Morda ste majhno podjetje in ne nameravate imeti spletne trgovine, a kvalitetna spletna stran je dandanes bistvenega pomena za vsako podjetje. Eden od pogojev za optimalno delovanje spletne strani pa je izbira primernega spletnega gostovanja.
Oglaševanje na Googlu... in še več!

Oglaševanje na Googlu… in še več! (Vir slike: sxc.hu)

Zakaj je izbira pravega spletnega gostovanja tako pomembna?

Od izbire spletnega gostovanja je odvisno, kako bo vaša spletna stran delovala. Za vas in vaše podjetje je zelo pomembno, da se bo spletna stran naložila hitro in brezhibno. Vedeti morate namreč, da dlje časa, kot se bo spletna stran nalagala, več obiskovalcev, ki bi morda lahko bile vaše potencialne stranke, bo stran zapustilo. Vi pa boste ob morebiten zaslužek.

Ko se odločate za spletno gostovanje, lahko izbirate med tujimi in domačimi ponudniki. Praviloma so prvi nekoliko cenovno ugodnejši, a zaradi večje oddaljenosti strežnika ponujajo počasnejše storitve. V kolikor ciljate na slovensko publiko, je najprimerneje, da se odločite za slovenskega ponudnika, saj boste s tem zmanjšali čas nalaganja spletne strani, obiskovalci spletne strani pa bodo dobili vtis, da se vaše podjetje vedno potrudi za kvalitetne storitve. Pri spletnem gostovanju se zato zagotovo ne splača varčevati.

Z izbiro domačega ponudnika gostovanja boste na boljšem tudi v primeru, da pride do težav z delovanjem spletne strani. Ponudnika boste lahko kontaktirali v slovenskem jeziku in veliko ceneje, kot v primeru, da bi opravljali drage telefonske klice čez lužo.

Zavod mladi podjetnik priporoča uporabo storitev Zabec.net. Vsi njihovi strežniki imajo zagotovljeno rezervno napajanje, vrhunsko zaščito ter se nahajajo v Sloveniji, kar je iz tehničnega in podpornega vidika zelo pomemben element. Na tem mestu v branje priporočam zanimiv članek Zakaj gostovati pri domačem ponudniku ali zgodba Mladega podjetnika.

Vir: OurTuts

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje