Na voljo so novi Windows 7

V četrtek so na trg prišli novi Windows 7, ki so prejeli dobre ocene. Z njimi se želi Microsoft odkupiti razočaranim uporabnikom za predhodno različico operacijskega sistema - Visto, ki je zaradi svoje kompleksnosti marsikoga odvrnila.
Na voljo so novi Windows 7

Windows 7 na voljo že tudi v slovenskih trgovinah. (Vir: 24ur.com)

Poleg tega se kažejo znaki okrevanja računalniškega trga, kar lahko vpliva tudi na prodajo novih Windowsov.

Microsoft, vodilno svetovno podjetje s programsko opremo, ki poganja več kot 90 odstotkov osebnih računalnikov, je za nov operacijski sistem prejel dobre ocene in upa, da mu bo s tem uspelo pridobiti še večjo prednost pred tekmecema Applom in Googlom.

Sistem Windows 7 se ponaša s hitrejšim delovanjem, manjšo natrpanostjo ter novimi touch-screen funkcijami in je na voljo za 199,99 dolarjev za Home Premium verzijo ali po 119,99 dolarjev za uporabnike, ki želijo nadgraditi starejše različice operacijskega sistema, kar je novost pri Microsoftu. Na trg prihaja skoraj tri leta za Visto, ki je zaradi svoje kompleksnosti in višjih cen odbila marsikaterega uporabnika, na voljo pa je tudi že slovenska različica.

Z uspehom Windowsov, ki Microsoftu prinašajo več kot polovico zaslužka, želi gigant ponovno vzpostaviti image najpomembnejšega podjetja na področju programske opreme. Po slabših četrtletnih rezultatih upajo, da bo prodaja novega sistema pomagala k večji poslovni uspešnosti, poleg tega pa računajo tudi na vpliv rastoče svetovne prodaje računalnikov, ki naj bi se nadaljevala tudi v naslednjem letu.

 

Vir: Reuters

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje