Najboljši trenutek za vstop v podjetništvo je zdaj

Mediji nam že nekaj let polnijo glave z negativnimi trditvami, ki se tičejo gospodarske krize, padca ekonomije in množičnega propada podjetij, a zakaj mnogi svetovalci prav to obdobje označujejo za najprimernejše za vstop v podjetništvo?
Najboljši trenutek za vstop v podjetništvo je zdaj

Najboljši trenutek za vstop v podjetništvo je zdaj (slika: sxc.hu)

Tudi Matt Barrie, direktor podjetja Freelancer, svetuje prav to. Po njegovem mnenju je sedaj čas, da ljudje spremenijo svoje ideje v realnost in napravijo nova delovna mesta, ne pa zasedejo še tista prosta delovna mesta, ki so ostala. Nezaposlenost je na višju, še posebej velika stopnja nezapolsenosti je med mladimi ljudmi.

Veliko podjetij v storitvenem sektorju niža stroške in v ta namen odpušča zaposlene in prav to je, skupaj s povečanjem avtomizacije in znižanja proizvodnje, povzročilo takšno ekonomsko stanje, kot ga občutimo danes.

Po drugi strani pa prav trend globalizacije, avtomatizacije in večja težnja po najemu zunanjih izvajalcev, ponuja veliko priložnosti manjšim podjetjem in start-up podjetjem. Tehnologija, še posebej internet, podira meje in močno poenostavlja vstop v podjetništvo.

Slabih 10 let nazaj je postavitev spletne strani stala prek 5 tisoč evrov. Danes imamo lahko spletno stran postavljeno v roku nekaj ur in za kar 10x manjši znesek. Pocenile so se tudi storitve izdelave logotipov, poslovnih vizitk, poslovnih daril in ostalih produktov, ki so pomembni za podjetništvo. Kljub kvaliteti in hitrosti, so vse storitve, ki jih potrebujete za zagon podjetja, dosegljive po konkurenčnih cenah.

Vir: New Business

Oznake: , , , , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje