Najboljši trenutek za vstop v podjetništvo je zdaj

Mediji nam že nekaj let polnijo glave z negativnimi trditvami, ki se tičejo gospodarske krize, padca ekonomije in množičnega propada podjetij, a zakaj mnogi svetovalci prav to obdobje označujejo za najprimernejše za vstop v podjetništvo?
Najboljši trenutek za vstop v podjetništvo je zdaj

Najboljši trenutek za vstop v podjetništvo je zdaj (slika: sxc.hu)

Tudi Matt Barrie, direktor podjetja Freelancer, svetuje prav to. Po njegovem mnenju je sedaj čas, da ljudje spremenijo svoje ideje v realnost in napravijo nova delovna mesta, ne pa zasedejo še tista prosta delovna mesta, ki so ostala. Nezaposlenost je na višju, še posebej velika stopnja nezapolsenosti je med mladimi ljudmi.

Veliko podjetij v storitvenem sektorju niža stroške in v ta namen odpušča zaposlene in prav to je, skupaj s povečanjem avtomizacije in znižanja proizvodnje, povzročilo takšno ekonomsko stanje, kot ga občutimo danes.

Po drugi strani pa prav trend globalizacije, avtomatizacije in večja težnja po najemu zunanjih izvajalcev, ponuja veliko priložnosti manjšim podjetjem in start-up podjetjem. Tehnologija, še posebej internet, podira meje in močno poenostavlja vstop v podjetništvo.

Slabih 10 let nazaj je postavitev spletne strani stala prek 5 tisoč evrov. Danes imamo lahko spletno stran postavljeno v roku nekaj ur in za kar 10x manjši znesek. Pocenile so se tudi storitve izdelave logotipov, poslovnih vizitk, poslovnih daril in ostalih produktov, ki so pomembni za podjetništvo. Kljub kvaliteti in hitrosti, so vse storitve, ki jih potrebujete za zagon podjetja, dosegljive po konkurenčnih cenah.

Vir: New Business

Oznake: , , , , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje