Najdražja evrovizijska noč na Dunaju vas bo stala 220 evrov

Letošnja Evrovizija bo potekala na Dunaju, priljubljenem mestu na Donavi. Hotelski iskalnik trivago.si je preveril gibanje cen hotelskih namestitev v tistem času, torej v obdobju od 19. do 23. maja. Kot kažejo rezultati, so se cene podražile do 43 odstotkov v primerjavi z mesečnim povprečjem.
Najdražja evrovizijska noč na Dunaju vas bo stala 220 evrov

Najdražja evrovizijska noč na Dunaju vas bo stala 220 evrov (Vir slike: Eurovision.tv)

Pri trivagu so preverili, kako se gibljejo cene hotelskih sob na Dunaju v času Evrovizije, in sicer v obdobju med 19. in 23. majem.

Medtem ko povprečna cena hotelskih nastanitev v mesecu maju znaša 154 evrov, je na večer pred finalom priljubljenega glasbenega izbora za prenočitev potrebno odšteti 43 odstotkov več za bivanje v standardni dvoposteljni sobi, kar bi znašalo 220 evrov.

Povprečna cena za 19. maj: 158 

Povprečna cena za 20. maj: 165 

Povprečna cena za 21. maj: 184 

Povprečna cena za 22. maj: 220 

Povprečna cena za 22. maj: 202 

Slovenski iskalci hotelskih nastanitev v času trajanja Evrovizije so v povprečju iskali cene nastanitev v višini 100 evrov. Kot kaže trivagova raziskava, so norveški oboževalci glasbe pripravljeni plačati največ za bivanje v hotelski sobi (186 evrov), sledijo jim Belgijci (167 evrov) in Angleži (160 evrov).

Največ zanimanja za obisk Evrovizije so pričakovano pokazali domači ljubitelji glasbe, katerim sledijo glasbeni navdušenci iz sosednje Nemčije in Švice. Slovenski obiskovalci so zasedli visoko 7. mesto in se tako uvrstili med top 10 najštevilnejših držav.

Vir: Trivago.si

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje