Najnovejši tip menjalnega avtomata BitcoinATM v Grand hotelu Union Business

V Kavarni Union v Ljubljani je omogočeno plačevanje s kripto valuto bitcoin, v Grand hotelu Union Business pa je pred kratkim pričel delovati najnovejši tip dvosmernega menjalnega avtomata (BitcoinATM), ki je namenjen menjavi kripto valute bitcoin za valuto EUR in obratno.
Najnovejši tip menjalnega avtomata BitcoinATM v Grand hotelu Union Business

Najnovejši tip menjalnega avtomata BitcoinATM v Grand hotelu Union Business (Vir slike: money.cnn.com)

Goste je pozdravil direktor družbe Union hoteli d.d., g. Tomo Čeh, ki je prerezal slavnostni trak na bitcoinATM avtomatu, izvedel prvo uradno menjavo in transakcijo ter s tem dejanjem omogočil hotelskim gostom in tudi ljubiteljem digitalne valute v Sloveniji menjavo in plačilo s popularnimi in zanimivimi bitcoini.

Dogodka so se udeležili mladi podjetniki in strokovnjaki s področja digitalnih valut in borz, ki so predstavili svoj pogled na prihodnost bitcoina, Gregor Knafelc iz podjetja Grecom d.o.o, ki je sodelovalo pri postavitvi bitcoinATM avtomata, pa je poudaril prednosti menjalnega avtomata za turiste in sicer predvsem z vidika varnosti in priročnosti – ”vedno več ljudi namreč potuje z elektronskimi denarnicami, ki vsebujejo bitcoine”, je še dodal.

Izjava direktorja družbe Union hoteli:

”V družbi UNION HOTELI d.d., si želimo biti v trendu s časom in smo zelo naklonjeni uvajanju novih elektronskih plačilnih sistemov v naše poslovanje, s čimer želimo na prvem znižati stroške poslovanja družbe in hkrati omogočiti našim gostom varen, udobnejši in hiter način za izvedbo plačila.

Davčni in drugi vidiki poslovanja z bitcoini

Opažamo, da se plačevanje z gotovino v naših hotelih zmanjšuje in realno predstavlja samo še približno 10 % vseh prilivov naše družbe. Glede na to in dejstvo, da tudi velika mednarodna podjetja kot sta Microsoft in IBM vidita prihodnost v kripto valuti bitcoin pričakujemo, da se bo uporaba kripto valute bitcoin v Sloveniji kmalu razširila in da bodo potencialni imetniki te kripto valute želeli svoje bitcoine tudi nekje zapraviti. S prenovljeno ponudbo Kavarne Union je vsem cenjenim gostom in imetnikom kripto valute na ta način omogočeno, da svoj denar ali kripto valuto uporabijo za tisto čemur danes pripisujemo največ vrednosti, in sicer da v prijetnem ambientu, ob družbi svojih prijateljev, uživajo v dobri hrani in vinu priznanih slovenskih in tujih vinarjev.

Število menjav je nad pričakovanji in veseli nas, da smo že imeli goste v Kavarni Union, ki so kot plačilno sredstvo uporabili kripto valuto Bitcoin. Vsekakor upamo, da se bo obisk iz tega naslova v prihodnje še povečal.”

Tomo Čeh je izvedel prvo uradno menjavo in transakcijo

Grand hotel Union je na ta način postal prvi večji hotel v Sloveniji in prva večja družba na slovenskem trgu, ki je ljubiteljem kripto valute bitcoin omogočil tovrstni način plačevanja v eni izmed svojih gostinskih dejavnosti in se v prihodnosti načrtuje razširiti še na zunanjo letno teraso GHU in tudi ostale gostinske obrate v ostalih hotelih skupine Union hoteli.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje