Največ Slovencev uporablja Chrome

V podjetju iPROM so izdelali zanimivo analizo tehnoloških značilnosti naprav, ki jih Slovenci uporabljamo za dostop do interneta. Po priljubljenosti med brskalniki se je letos prvič na vrh lestvice zavihtel Googlov brskalnik Chrome.
Največ Slovencev uporablja Chrome

Največ Slovencev uporablja Chrome (Vir slike: Pixabay.com)

Če je bil spletni brskalnik Mozilla Firefox med slovenskimi uporabniki spleta še v lanskem letu po priljubljenosti na prvem mestu, pa ga je letos pri nas prvič prehitel Googlov brskalnik Chrome, ugotavljajo v podjetju iPROM, v katerem so napravili analizo o rabi spletnih brskalnikov in operacijskih sistemov med slovenskimi uporabniki spleta.

Neskončni objem tehnologije in umetnosti >>

Gre za potrditev dolgotrajnega trenda rasti priljubljenosti Googlovega Chroma, ki je v maju zabeležil že 35 odstotni delež, medtem ko ima Mozillin Firefox le še 34 odstotnega. V upadu je tudi priljubljenost Microsoftovega Internet Explorerja, ki ga uporablja le še četrtina slovenskih uporabnikov spleta, nasprotno pa je v porastu raba Applovega brskalnika Safari, ki ima 9 odstotni delež.

Poglejmo si še nekaj tehnoloških značilnostih namiznih in prenosnih računalnikov med slovenskimi uporabniki interneta. Med operacijskimi sistemi je še vedno daleč najbolj priljubljen Microsoft Windows, ki ga uporablja 92,5 odstotka obiskovalcev, v porastu pa je tudi Applov Mac OS X, ki ima sedaj okoli 9 odstotni delež.

Vir: iPROM

Med branjem medijev lahko skoraj vsak dan preberemo novico o investicijah, bolj ali manj iz tehnološkega sveta. Podjetje Lushna, ki se ukvarja z razvojem glamuroznih turističnih destinacij in izdelavo turističnih objektov iz lesa, dokazuje, da se zadeve spreminjajo tudi v turistični industriji >>

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje