Največ Slovencev uporablja Chrome

V podjetju iPROM so izdelali zanimivo analizo tehnoloških značilnosti naprav, ki jih Slovenci uporabljamo za dostop do interneta. Po priljubljenosti med brskalniki se je letos prvič na vrh lestvice zavihtel Googlov brskalnik Chrome.
Največ Slovencev uporablja Chrome

Največ Slovencev uporablja Chrome (Vir slike: Pixabay.com)

Če je bil spletni brskalnik Mozilla Firefox med slovenskimi uporabniki spleta še v lanskem letu po priljubljenosti na prvem mestu, pa ga je letos pri nas prvič prehitel Googlov brskalnik Chrome, ugotavljajo v podjetju iPROM, v katerem so napravili analizo o rabi spletnih brskalnikov in operacijskih sistemov med slovenskimi uporabniki spleta.

Neskončni objem tehnologije in umetnosti >>

Gre za potrditev dolgotrajnega trenda rasti priljubljenosti Googlovega Chroma, ki je v maju zabeležil že 35 odstotni delež, medtem ko ima Mozillin Firefox le še 34 odstotnega. V upadu je tudi priljubljenost Microsoftovega Internet Explorerja, ki ga uporablja le še četrtina slovenskih uporabnikov spleta, nasprotno pa je v porastu raba Applovega brskalnika Safari, ki ima 9 odstotni delež.

Poglejmo si še nekaj tehnoloških značilnostih namiznih in prenosnih računalnikov med slovenskimi uporabniki interneta. Med operacijskimi sistemi je še vedno daleč najbolj priljubljen Microsoft Windows, ki ga uporablja 92,5 odstotka obiskovalcev, v porastu pa je tudi Applov Mac OS X, ki ima sedaj okoli 9 odstotni delež.

Vir: iPROM

Med branjem medijev lahko skoraj vsak dan preberemo novico o investicijah, bolj ali manj iz tehnološkega sveta. Podjetje Lushna, ki se ukvarja z razvojem glamuroznih turističnih destinacij in izdelavo turističnih objektov iz lesa, dokazuje, da se zadeve spreminjajo tudi v turistični industriji >>

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje