Največ Slovencev uporablja Chrome

V podjetju iPROM so izdelali zanimivo analizo tehnoloških značilnosti naprav, ki jih Slovenci uporabljamo za dostop do interneta. Po priljubljenosti med brskalniki se je letos prvič na vrh lestvice zavihtel Googlov brskalnik Chrome.
Največ Slovencev uporablja Chrome

Največ Slovencev uporablja Chrome (Vir slike: Pixabay.com)

Če je bil spletni brskalnik Mozilla Firefox med slovenskimi uporabniki spleta še v lanskem letu po priljubljenosti na prvem mestu, pa ga je letos pri nas prvič prehitel Googlov brskalnik Chrome, ugotavljajo v podjetju iPROM, v katerem so napravili analizo o rabi spletnih brskalnikov in operacijskih sistemov med slovenskimi uporabniki spleta.

Neskončni objem tehnologije in umetnosti >>

Gre za potrditev dolgotrajnega trenda rasti priljubljenosti Googlovega Chroma, ki je v maju zabeležil že 35 odstotni delež, medtem ko ima Mozillin Firefox le še 34 odstotnega. V upadu je tudi priljubljenost Microsoftovega Internet Explorerja, ki ga uporablja le še četrtina slovenskih uporabnikov spleta, nasprotno pa je v porastu raba Applovega brskalnika Safari, ki ima 9 odstotni delež.

Poglejmo si še nekaj tehnoloških značilnostih namiznih in prenosnih računalnikov med slovenskimi uporabniki interneta. Med operacijskimi sistemi je še vedno daleč najbolj priljubljen Microsoft Windows, ki ga uporablja 92,5 odstotka obiskovalcev, v porastu pa je tudi Applov Mac OS X, ki ima sedaj okoli 9 odstotni delež.

Vir: iPROM

Med branjem medijev lahko skoraj vsak dan preberemo novico o investicijah, bolj ali manj iz tehnološkega sveta. Podjetje Lushna, ki se ukvarja z razvojem glamuroznih turističnih destinacij in izdelavo turističnih objektov iz lesa, dokazuje, da se zadeve spreminjajo tudi v turistični industriji >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

17.05.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje