Naučite se poslušati

Za uspešno vodenje podjetja mora znati podjetnik prisluhniti svoji okolici, saj mu to pomaga pri sprejemanju pravilnih odločitev. Zato se je kljub prezaposlenosti potrebno izogibati impulzivnemu delovanju, ohraniti dovzetnost za mnenja drugih in se izogibati hitrim predpostavkam.
Naučite se poslušati

Naučite se poslušati in postanite bolj učinkoviti.

Raziskave kažejo, da ljudje resnično dojamejo le 25-50 odstotkov slišanega, kar je navadno vzrok za napačno razumevanje. Poslušanje je aktiven proces pri katerem se moramo potruditi, da bi razumeli bistvo povedanega in ne predpostavljamo takoj, da so nas drugi razumeli. Če želite postati boljši poslušalci in s tem tudi podjetniki upoštevajte naslednja navodila.

Čeprav smo ljudje navadno nagnjeni k hitrim obsodbam, poskusite na stvari pogledati še z drugega zornega kota in ostanite odprti za drugačna mnenja.

Tudi če ste v podjetništvu že doživeli uspeh ostanite skromni in upoštevajte mnenja drugih, saj se lahko od njih še dosti naučite.

Ena izmed lastnosti podjetnikov je tudi hitro ukrepanje, kar ima lahko negativen vpliv na sposobnost reševanja problemov. Zato se pred akcijo za trenutek ustavite in razmislite o pravilnosti delovanja.

Podjetniki se navadno obkrožajo z najbolj učinkovitimi sodelavci, ki jih lahko včasih zasenčijo. Pomembno je, da pri tem ne mislite le na ponovno vzpostavitev avtoritete, ampak znate predvsem prepoznati in izkoristiti potencial svojih zaposlenih.

 

Vir: Forbes

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje