Nepredvidljivi Google Docs

Google Docs omogoča izdelavo in deljenje raznoraznih dokumentov s sodelavci ali prijatelji na spletu.
Nepredvidljivi Google Docs

Previdnost ni nikoli odveč.

Vsekakor uporabna zadeva, vendar pa ne preveč varna. Kaj kmalu se namreč lahko zgodi, da se zatipkamo pri vnosu elektronskega naslova in poslovne skrivnosti pristanejo v nabiralniku popolnega neznanca. Dokaj nerodna reč, v koliko so podatki zaupni, saj ne vemo kako bo neznana oseba te podatke uporabila.

Morda bi bilo smotrno, da Google omogoči opozorilo, ki bi uporabnika pred pošiljanjem vsebine na do tedaj neznan naslov posvarilo, naj še enkrat preveri vnešeni naslov. Sicer pa je aplikacija namenjena (predvsem) vsem uporabnikom Googlovih storitev in ne izključno podjetjem, zato je pomembno, da sama podjetja uvedejo določena pravila in ukrepe glede uporabe tovrstnih aplikacij ter zavarujejo svoje poslovne skrivnosti.

Vir: The New York Times

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje