
Prijave na dogodek sprejemajo do 18. novembra (vir: njamzgodbe.si)
Njam zgodbe je prvi celodnevni dogodek oziroma konferenca v Sloveniji, ki bo povezal pisce spletnih kuharskih dnevnikov – kulinaričnih blogov s podjetji, mediji in strokovnjaki s področja kulinarike ter ostalimi blogerji in kuharskimi navdušenci. Namen Njam zgodb je utrditi pomen kulinaričnih blogov v Sloveniji in poiskali možnosti za njihov razvoj, saj postajajo blogerji tudi v Sloveniji vse vidnejši in številčnejši akterji na medijskem prizorišču ter predstavljajo ključne določevalce trendov in mnenjske voditelje na številnih področjih, tudi v kulinariki.
Organizatorji do 18. novembra prek spletnega mesta njamzgodbe.si zbirajo prijave – tako udeležencev kot blogerjev, ki bi želeli sodelovati v izboru za nagrado Njam zgodba 2014. Dogodek je brezplačen, so pa obvezne prijave. Izjema sta delavnici namizne dekoracije in fotografije; cena ene delavnice je 20 evrov, ob prijavi na obe delavnici pa 30 evrov.
Ves dan bo potekala menjava kuharic, kamor lahko prinesete svoje nekdaj ljubljene kuharske knjige in gurmanske revije ter jih zamenjate s kom drugim. Dopoldne bo potekala delavnica namizne dekoracije z Nadjo Šubert (Nadjina vabila), ki bo navzočim pokazala, kakšni so trendi namizne demokracije ter podala ideje, praktične nasvete in pripomočke za izdelavo poceni in preproste namizne dekoracije, s katero boste očarali svoje goste in jih posebej lepo pripravili za kulinarično popotovanje. Na fotografski delavnici bodo udeleženci z Žano Kapetanović in Matejo Jordovič Potočnik (Food styling – sol & poper življenja) stilirali preproste jedi, ki bi jo postregli v mestnem bistroju. Na delavnici bodo udeleženci lahko spoznali, kako iz treh predmetov pričarati popolno praznično vzdušje za fotografiranje kolača, potice ali česa drugega in kako to fotografiramo.
Dogodek bo gostil tudi tri predavanja: gostujoča blogerka Christine Devline (Taste of Devine) bo spregovorila o tem, zakaj je pred letom in pol začela z blogom in kaj jo pri tem žene naprej. Petra Stušek z Zavoda za turizem Ljubljana bo spregovorila o projektu Okusi Ljubljane, kjer je četica šestih potujočih blogerjev junija obiskala Ljubljano. Damjan Popič s Filozofske fakultete v Ljubljani pa bo povedal, kako se spopasti z jezikovnim zapisom, ko stvari postanejo resne: crème brûlée, quiche ali pastéis de Belém, kako (standardno) pisati in pregibati jedi, kje imamo največje težave pri zapisu in kako si pri tem pomagamo.
Po okrogli mizi z najvidnejšimi slovenskimi pisci kulinaričnih dnevnikov, med njimi bodo: Miha Bratinov (Bratinov); Katra Jezeršek (Mmmufins&co.); Anže Petelinšek (Petelinškov); Tereza Poljanič (Teresamisu) in Ana Žontar Kristanc (Anina kuhinja), bo ob 19.30 sledila podelitev nagrad Njam zgodba 2014. Najboljši med izbranci bo prejel kuhanje z Andrejem Kuharjem, šefom restavracije Maxim.