Mlado podjetje TFStoritve d.o.o. se predstavi

Tadej Prašnikar, Davor Gričar, Robert Tajnšek in David Jager so člani ekipe mladega, a perspektivnega podjetja TFStoritve d.o.o. Primarno se ukvarjajo z razvojem mobilnih aplikacij, a kreirajo tudi spletne strani in namizne aplikacije.
Nov MP intervju: TFStoritve d.o.o.

Nov MP intervju: TFStoritve d.o.o.

Ekipo sestavljajo Robert Tajnšek, Tadej Prašnikar, David Jager in Davor Gričar. Vsi so pozitivni, široko izobraženi in visoko kreativni. Produkti, ki jih ustvarijo, niso narejeni na hitro, v njih so duše njih vseh in trudijo se, da so v samem vrhu kvalitete.

Programirati so začeli na faksu, bila je ena ideja, kar naenkrat pa je bilo popisanih več a4 listov s kratkimi opisi in “codenami” aplikacij. Štirje sošolci iz Univerze v Mariboru FERI, smer RIT in dobri prijatelji so začeli razmišljati o podjetniški poti.

Najprej so se dobivali v različnih gostilnah zgolj za možgansko viharjenje. Po ogromno neprespanih noči in celodnevnem programiranju, projektiranju je nastala prva Weatherlove različica. Seveda se takrat še aplikacija ni tako imenovala. Pot do imena, grafičnega designa je bila res dolga. Takrat še niso imeli pisarne, niti skupnega prostora. Programirali so vsak pri sebi doma, se pogovarjali preko gtalka, delili izvorno kodo preko git protokola in projektirali v gostilnah. Potem so se začeli dobivati enkrat pri enem kolegu, drugič pri drugem, a tako se ni dalo več delati, zato so si dobili pisarno. Pri tem jim je bila v veliko pomoč Občina Nazarje, kjer imajo tudi pisarno.

Žal jim slovenska zakonodaja oz. Google sam onemogoča, da prodajajo Weatherlove in ostale Android aplikacije direktno iz Slovenije, zato zaenkrat še čakajo, da ustanovijo podjetje tudi (verjetno) v ZDA. Pri nas že imajo registrirano podjetje TFStoritve d.o.o. Menijo, da je Weatherlove konkurenčen produkt, saj o tem govorijo tudi visoki prenosi in dobre ocene uporabnikov, katerih je že preko 500, vendar imajo problem z denarjem pri pridobitvi kvalitetnih vremenskih podatkov, ki bi bili na voljo za cel svet.

Trudili so se, da bi dobili tudi kakšno finančno pomoč v obliki angelov, nekaj malega so delali tudi na tem, da bi jih sprejel inkubator, a od tega ni bilo nič. Morda so krivi sami, ker so se želeli na noge postaviti povsem samostojno. V načrtu imajo tudi nekaj velikih projektov za katere bodo potrebovali finančno pomoč, kajti razvoj velikih projektov traja predolgo, da bi se samovzdrževali. Za večje projekte so pripravljeni oditi tudi v San Francisco.

Ostale njihove aplikacije na Playu so še a! Commands, eggster! in Pod Alpami.

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje