Nov prehod na Linux

Ameriška agencija za letalski promet, FAA (Federal Aviation Administration) razmišlja o prehodu na Linux in Googlov paket plačljivih programov. Kombinacija naj bi bila cenejša alternativa kot prehod na Windows Vista in MS Office 2007.
Nov prehod na Linux

Logo ameriške agencije za letalski promet.

David Bowen, ki skrbi za informacijsko tehnologijo pri FAA je pred kratkim v intervjuju dejal, da si resno ogleduje Google Apps Premier Edition, torej najboljšo plačljivo različico Googlovih programov. Išče se seveda nadomestilo za računalnike, ki trenutno uporabljajo Windows XP. Omenjena rešitev naj bi bila v prednosti tako iz upravljalskega stališča kot tudi cenovno. Googlov paket sicer velja petdeset ameriških dolarjev na uporabnika, a je zagotovljena tehnična podpora štiriindvajset ur na dan, sedem dni v tednu.

A tudi Microsoft ima še možnosti, saj odločitev še ni potrjena, kasneje ta mesec je v načrtu obisk Microsofta.

Microsoft bo vsekakor čim bolj promoviral svoje rešitve, a že dejstvo da se razmišlja o alternativah je pozitiven korak v širjenju odprtokodne miselnosti.


InformationWeek

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje