Prevzem: Charter Communications kupuje Time Warner

Kar 56,7 milijard dolarjev v gotovini in delnicah naj bi za nakup družbe Time Warner Cable odštel Charter Communications, trenutno četrti največji ameriški ponudnik kabelskega in širokopasovnega dostopa do interneta.
Prevzem: Charter Communications kupuje Time Warner

Nov veliki prevzem: Charter Communications kupuje Time Warner

Time Warner Cable, ki trenutno velja za drugega največjega ponudnika kabelskega interneta v Združenih državah Amerike, pa naj ne bi bil edini nakup družbe Charter Communications. Ta namreč razmišlja tudi o nakupu družbe Bright House Networks, šestega ameriškega ponudnika kabelskega interneta po velikosti, za katero naj bi odšteli še dodatnih 10,4 milijard dolarjev. Skupno gre torej za posel, vreden več kot 67 milijard dolarjev!

V kolikor bo do prevzema tudi dejansko prišlo, bo na ameriškem tržišču prišlo do pomembnih sprememb na področju ponudnikov kabelskega in širokopasovnega dostopa do interneta. Kombinacija vseh treh družb, ki naj bi se po novem imenovala New Charter, bo namreč združila 23,9 milijona uporabnikov iz 41 zveznih držav.

Tom Rutledge, predsednik in vodja projektov v družbi Charter Communications, je obljubil, da bo poteza njegovega podjetja prinesla zgolj koristi za uporabnike, predvsem pa bo poskrbela za hitrejši širokopasovni internet. “Zaradi večjega dosega bomo lahko ljudem ponudili hitrejši in zmogljivejši dostop do interneta, kar pa je najpomembneje, je to, da bomo svoje storitve ponudili po konkurenčnih cenah,” je poudaril. Dodal je tudi, da bo fokus družbe New Charter tudi na izboljšani ponudbi Wi-Fi točk na javnih mestih, pa tudi širitev optičnih mrež, ki bodo služile predvsem malim, srednje velikim ter velikim podjetjem. 

Vir: Venture Beat

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje