Nova izvirna slovenska družabna igra: Gasilska brigada – resnični heroji

Pri slovenski založbi, ki je specializirana za razvoj družabnih iger, Value Add Games, so izdali izvirno igro "Gasilska brigada - resnični heroji". Igra je izšla v počastitev 150. obletnice organiziranega gasilstva na Slovenskem.
Namizna igra Gasilska brigada - resnični heroji (Foto: Dejan Javornik)

Namizna igra Gasilska brigada – resnični heroji (Foto: Dejan Javornik)

Slovenski startup, ki se ukvarja z razvojem družabnih iger, Value Add Games, je izdal novo družabno igro “Gasilska brigada – resnični heroji“. Ta je izšla v počastitev 150. obletnice organiziranega gasilstva na Slovenskem. Del dobička, pridobljenega s prodajo iger, bo založba s pomočjo Gasilske zveze Slovenije namenila gasilskim sekcijam.

Namizna igra “Gasilska brigada – resnični heroji”

Igra je namenjena vsem, ki so starejši od 8 let. Naenkrat jo lahko igrajo 2-4 igralci. Gre za sodelovalno igro, pri kateri vsak igralec zavzame svojo vlogo, končni izid igre pa je odvisen od vseh igralcev. Izbiramo lahko med dvema težavnostnima stopnjama. Tako se igro lahko prilagodi mlajšim pa tudi izkušenim igralcem. Igra se odlikuje po edinstvenih sestavljivih igralnih ploščah, zanimiva pa je zato, ker obstaja več možnih scenarijev.

Potek igre

Vsak igralec zavzame enoto, ki ima svoje gasilsko vozilo in opremo, ki mu omogoča izvajanje posebnih potez v igri. Ko se začne ogenj na igralni plošči širiti (kar ponazarjajo žetoni), igralci opazijo stavbe in civiliste, ki so ogroženi. Nato se morajo odločiti o taktiki in izbiri opreme. Pri tem morajo upoštevati tudi teren, saj se ogenj na različnih terenih širi z različno hitrostjo. Nato začnejo z gašenjem in reševanjem civilistov. »Upamo, da nam posebna karta ne bo sporočila neljube vesti kot je na primer okrepljen veter. Držimo pesti za helikoptersko pomoč!« Z vsako potezo in vsakim krogom se povečuje napetost v igri in dobre pol ure, kolikor običajno traja ena igra, mine, kot bi mignil.

Igranje igre "Gasilska brigada - resnični heroji" (Foto: Dejan Javornik)

Igranje igre “Gasilska brigada – resnični heroji” (Foto: Dejan Javornik)

Razvoj igre

Zametki razvoja igre segajo že več let nazaj, intenzivno pa se je ekipa z njo ukvarjala dobro leto dni. Pri tej igri je razvoj trajal še nekoliko dlje, kot bi sicer, saj poudarek ni bil le na igralni mehaniki, pač pa tudi na zgodbi. Če razvoj običajne igre primerljive težavnosti terja od 50 do 80 testiranj, so pri tej število testiranj skoraj podvojili.

Igro so namreč v različnih fazah razvoja predstavljali tudi poklicnim in prostovoljnim gasilcem, ki so ji s svojimi pripombami in idejami dodajali vsebino. Od tega, da so razvijalcem opisovali dejanske situacije in jih seznanjali z opremo, do tega, da so zapeljali iz garaže vsa vozila, da jih je ilustratorka lahko narisala. Igra je seveda še vedno igra in glavni namen igre je, da se ob njej zabavamo! In že ob testiranjih se je to dodobra potrdilo.

Vendar pa je za razvijalce izjemnega pomena tudi to, da so uspeli v igro vklopiti izobraževalni del, tako da se z njo zlije in je kar se da nevsiljiv.

O založbi Value Add Games

Založba Value Add Games je edina založba v Sloveniji, ki se ukvarja skoraj izključno z razvojem izvirnih in inovativnih družabnih namiznih iger. Pri tem sodeluje s slovenskimi razvijalci in s priznanimi vrhunskimi strokovnjaki za razvoj didaktičnih družabnih iger z univerze Kazimierz Wielki s Poljske.

Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje