Nova izvirna slovenska družabna igra: Gasilska brigada – resnični heroji

Pri slovenski založbi, ki je specializirana za razvoj družabnih iger, Value Add Games, so izdali izvirno igro "Gasilska brigada - resnični heroji". Igra je izšla v počastitev 150. obletnice organiziranega gasilstva na Slovenskem.
Namizna igra Gasilska brigada - resnični heroji (Foto: Dejan Javornik)

Namizna igra Gasilska brigada – resnični heroji (Foto: Dejan Javornik)

Slovenski startup, ki se ukvarja z razvojem družabnih iger, Value Add Games, je izdal novo družabno igro “Gasilska brigada – resnični heroji“. Ta je izšla v počastitev 150. obletnice organiziranega gasilstva na Slovenskem. Del dobička, pridobljenega s prodajo iger, bo založba s pomočjo Gasilske zveze Slovenije namenila gasilskim sekcijam.

Namizna igra “Gasilska brigada – resnični heroji”

Igra je namenjena vsem, ki so starejši od 8 let. Naenkrat jo lahko igrajo 2-4 igralci. Gre za sodelovalno igro, pri kateri vsak igralec zavzame svojo vlogo, končni izid igre pa je odvisen od vseh igralcev. Izbiramo lahko med dvema težavnostnima stopnjama. Tako se igro lahko prilagodi mlajšim pa tudi izkušenim igralcem. Igra se odlikuje po edinstvenih sestavljivih igralnih ploščah, zanimiva pa je zato, ker obstaja več možnih scenarijev.

Potek igre

Vsak igralec zavzame enoto, ki ima svoje gasilsko vozilo in opremo, ki mu omogoča izvajanje posebnih potez v igri. Ko se začne ogenj na igralni plošči širiti (kar ponazarjajo žetoni), igralci opazijo stavbe in civiliste, ki so ogroženi. Nato se morajo odločiti o taktiki in izbiri opreme. Pri tem morajo upoštevati tudi teren, saj se ogenj na različnih terenih širi z različno hitrostjo. Nato začnejo z gašenjem in reševanjem civilistov. »Upamo, da nam posebna karta ne bo sporočila neljube vesti kot je na primer okrepljen veter. Držimo pesti za helikoptersko pomoč!« Z vsako potezo in vsakim krogom se povečuje napetost v igri in dobre pol ure, kolikor običajno traja ena igra, mine, kot bi mignil.

Igranje igre "Gasilska brigada - resnični heroji" (Foto: Dejan Javornik)

Igranje igre “Gasilska brigada – resnični heroji” (Foto: Dejan Javornik)

Razvoj igre

Zametki razvoja igre segajo že več let nazaj, intenzivno pa se je ekipa z njo ukvarjala dobro leto dni. Pri tej igri je razvoj trajal še nekoliko dlje, kot bi sicer, saj poudarek ni bil le na igralni mehaniki, pač pa tudi na zgodbi. Če razvoj običajne igre primerljive težavnosti terja od 50 do 80 testiranj, so pri tej število testiranj skoraj podvojili.

Igro so namreč v različnih fazah razvoja predstavljali tudi poklicnim in prostovoljnim gasilcem, ki so ji s svojimi pripombami in idejami dodajali vsebino. Od tega, da so razvijalcem opisovali dejanske situacije in jih seznanjali z opremo, do tega, da so zapeljali iz garaže vsa vozila, da jih je ilustratorka lahko narisala. Igra je seveda še vedno igra in glavni namen igre je, da se ob njej zabavamo! In že ob testiranjih se je to dodobra potrdilo.

Vendar pa je za razvijalce izjemnega pomena tudi to, da so uspeli v igro vklopiti izobraževalni del, tako da se z njo zlije in je kar se da nevsiljiv.

O založbi Value Add Games

Založba Value Add Games je edina založba v Sloveniji, ki se ukvarja skoraj izključno z razvojem izvirnih in inovativnih družabnih namiznih iger. Pri tem sodeluje s slovenskimi razvijalci in s priznanimi vrhunskimi strokovnjaki za razvoj didaktičnih družabnih iger z univerze Kazimierz Wielki s Poljske.

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje