NV Holders – slovenska kakovost, ki v svetu nima konkurence

Škofjeločan Nik Vene je na svoji podjetniški poti že preskočil kar nekaj zahtevnih stopničk. Njegovemu podjetju NV Holders so se hitro odprla vrata tudi na tujih trgih, kar mu daje dodaten zagon za nadaljne delo.
S-holder

Podjetje NV Holders se uspešno širi na tuje trge (foto: NV Holders)

Z navidez preprostim, a nadvse izvirnim držalcem za srajce, je Nik Vene že na prvo žogo uspel v krutem svetu podjetništva. Blagovna znamka NV Holders se je od leta 2014 na trgu predstavila z dvema prodajnima uspešnicama, financiranima z uspešnima kampanjama na Kickstarterju. Premierni držalec za srajce T-Holder je Vene s svojo ekipo nadgradil v izboljšano verzijo S-Holder. Trenutno na Kickstarterju poteka kampanja za W-Holder, ki bo prvi produkt podjetja NV Holders namenjen nežnejšemu spolu.

“Za nekoga ideja držalca za srajce morda izgleda zelo preprosta, a je v njo vloženega veliko truda. Verjel sem, da je to produkt, ki ga potrebuje veliko ljudi. Nisem si predstavljal, da lahko pridem tako daleč, vendar sem bil prepričan, da sem lahko uspešen,” se pričakovanj pred pričetkom prve podjetniške izkušnje spominja 23-letni Nik, ki se lahko pohvali tudi z uvrstitvijo v veliki finale izbora Mladi podjetnik leta 2017.

Koliko časa ste pred lansiranjem prvega produkta namenili raziskavi trga?

Na spletnih omrežjih sem iskal podobne produkte, vendar nisem našel nič podobnega. Spoznal sem, da trg ponuja precej priložnosti in začel sem z razvojem. V zadnjem obdobju so se pojavili ponaredki iz Kitajske, vendar gre za precej slabšo kvaliteto. Brez lažne skromnosti lahko rečem, da je NV Holders sinonim za kvaliteto, ki v svetu zaenkrat še nima prave konkurence. Patenta nisem zaščitil, saj bi za to porabil ogromno denarja. Imamo pa zaščitena imena naših produktov ter logo.

15. junija vas vabimo na konferenco Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Se pri proizvodnji naslanjate na slovensko znanje?

Klispne oziroma zaponke nabavljamo iz Hong Konga, saj tako kvalitetnih drugje ne moremo dobiti, vse ostalo pa izdelamo v Sloveniji. Proizvodnja poteka v Škofji Loki, tiskarska dela v Kranju. Ostali člani ekipe so Slovenci, tako da lahko ponosno potrdim, da gre za slovensko kakovost.

Kako je potekala sestava ekipe NV Holders?

Ekipa raste dokaj počasi. Začel sem sam z dvema šiviljama. Po prvem Kickstarterju so se priključili tiskar ter dve grafični oblikovalki in dodatne šivilje. V zadnjem letu sem zasedbo okrepil še z blogerjem, fotografom ter mojstrom za izdelavo videov, tako da ekipa trenutno šteje 15 ljudi. Z nekaterimi imamo sklenjeno partnersko sodelovanje, z ostalimi smo dogovorjeni za projektno oziroma študentsko delo. Proizvodne prostore nameravamo povečati, saj mesečno že proizvedemo od 700 do 1000 holderjev.

Koliko časa je vloženega v testiranje proizvoda?

Za izdelavo kakovostnega T-Holderja smo potrebovali dobrega pol leta, sledil pa je še izboljšan S-Holder. Takrat smo na trg poslali pet tisoč izdelkov in na podlagi povratnih informacij zadevo pripeljali do popolnosti. Menim, da S-Holderja preprosto ni več mogoče izboljšati.

S-holder

Držalec za srajce S-Holder je popoln izdelek. (Vir slike: NV Holders)

Izkoristili Kickstarter evforijo

Ob zbiranju sredstev za zagon proizvodnje ste pravočasno izkoristili evforijo, ki je vladala v povezavi s Kickstarterjem.

Prva uspešna kampanja je bila izredno pomembna, saj kot študent nisem imel na voljo dovolj sredstev. Z zbranim denarjem smo si lahko privoščili resna vlaganja v proizvodnjo, razvoj in marketing. V 45 dneh smo prodali 1500 prozivodov, kar je res lepa številka. Druga kampanja je bila še bolj uspešna in s tem so se nam odprla še dodatna vrata. Kickstarter nas je v prvo sicer zavrnil in nameraval sem sprožiti “plan B” – prodajo, ki bi temeljila na digitalnem marketingu. Na srečo je kampanja vendarle stekla in podjetje je z obema kampanjama dobilo več kot 160 tisoč evrov.

Se strinjate z mnenjem strokovnjakov, da je Kickstarter že preživel svoje najboljša leta?

Naša zadnja kampanja kaže, da je evforija morda malce pojenjala. Podobno menijo tudi nekateri slovenski podjetniki, ki so v zadnjem času zagnali kampanje. W-holder je na trgu slabe tri tedne in za dokončne ocene je vendarle še prezgodaj.

Bo to vplivalo na vaše nadaljnje financiranje?

Tudi v prihodnje se nameravamo finacirati na podobne načine kot do sedaj. O sodelovanju z investitorji, ki bi kot tretja oseba vstopili v podjetje ne razmišljamo.

Katera vrsta marketinga je najbolj primerna za ženske?

Kje ste pridobili vsa potrebna znanja za uspešno podjetniško pot?

V bistvu sem se skupaj z ekipo učil na napakah in še vedno je tako. Napake delaš iz dneva v dan. Še posebej, če želiš zadevo postaviti na tako visok nivo. Kot sem že omenil, smo sedaj zagnali novo kampanjo za ženski W-Holder. Gre za nov produkt in ponovno se moramo učiti, na kakšen način lahko zagotovimo uspešno prodajo. Zaenkrat še nimamo ženske baze kupcev in ugotoviti moramo, kakšen marketing je najbolj primeren za ženske. Ta kampanja je v bistvu bolj namenjena medijski prepoznavnosti in grajenju blagovne znamke, kot pa zbiranju sredstev.

w-holder

W-Holder je prvi produkt podjetja NV Holders namenjen nežnejšemu spolu (foto: NV Holders)

Koliko vam digitalni marketing olajša oglaševanje?

Na voljo imaš ogromno število podatkov, iz katerih se lahko učiš. Ko spoznaš, kateri način oglaševanja prinese največ učinka, vanj vložiš največ sredstev. Marketinško področje vodim sam in se sproti učim. Pred leti si lahko z manjšo količino denarja dosegel več potencialnih kupcev, sedaj je potrebno vlagati več. Denar skušamo porabiti maksimalno učinkovito. Pri NV Holders se nam vložek v marketing vrača.

Vlagate sredstva tudi v influencerski marketing?

Že sedaj smo prisotni na Instragramu. Nekajkrat tedensko se pojavimo na objavah strani z milijonom sledilcev in na ta način tudi mi pridobivamo sledilce. Še več pozornosti bomo tej vrsti marketinga namenili ob predstavitvi W-Holderja za ženske, saj predstavnice lepšega spola bolj zavzeto spremljajo te objave.

V New Yorku od vrat do vrat

Katerih prodajnih in distribucijskih kanalov se poslužujete?

Največ prodamo preko Amazona, ki nam je več kot podvojil prodajo, ter preko spletne trgovine. Povezali smo se tudi z nekaterimi distributerji v tujini. Partner iz Danske že dve leti pokriva skandinavski trg. Obenem se nam odpira možnost sodelovanja z dansko vojsko, kar bi bila izjemna poteza za naše podjetje. Trenutno potekajo testiranja in ob uspešnem dogovoru bi lahko prvo naročilo znašalo do dva tisoč kosov. Prodaja poteka tudi na Nizozemskem, na Madžarskem, Finskem, v Braziliji ter v New Yorku.

Preverite program brezplačne konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Ste partnerje iskali vi ali so oni našli vas?

V večini primerov so oni našli nas. Posledično smo bili pri pogajanjih v določeni prednosti. Kljub temu skušamo vedno iti našim partnerjem na roko in se skušamo dogovoriti v obojestransko korist. Dobili smo kar nekaj partnerskih ponudb. V številnih primerih so bili pogovori iz takšnih in drugačnih razlogov neuspešni, z desetimi pa smo sklenili dogovor o sodelovanju. V New Yorku mi ni preostalo drugega, kot da sem predstavljal naš proizvod od trgovine do trgovine, saj je bilo težko najti kontakt z vodilnimi.

NV Holders na španski trg s pomočjo slovenskih zvezdnikov?

Verjetno ste se že v osnovi zavedali, da je zgolj slovenski trg premajhen za vaš proizvod?

Ne ciljamo na slovenski trg, vendar smo kljub temu zelo prepoznavni tudi na domačih tleh. Slovenija nima širokega poslovnega okolja, tako da je tudi število strank temu primerno. Večina kupcev se odloči za naše holderje ob svečanih priložnostih, kot so na primer poroke. Že v povojih smo se morali osredotočiti na tujino, saj smo se zavedali, da samo s prodajo v Sloveniji ne moremo računati na uspeh.

Ste morda že začeli razmišljati o širitvi izbora prodajnih artiklov?

Na trg bomo lansirali zapestnice ter prvo linijo svojih srajc. V roku nekaj let želimo v Sloveniji odpreti prvo fizično trgovino in se na domačih tleh učiti, kako uspeti s tem načinom prodaje. Zaenkrat se še nismo pojavili v večjih trgovskih verigah, tako da imamo še precej prostora za napredek. Imamo dobre kontakte z nekaterimi uspešnimi slovenskimi športniki v Španiji, kar bi nam lahko bilo v veliko pomoč pri prodoru na tamkajšnji trg. Nekega dne se želimo postaviti ob bok uspešnim podjetjem, kot je Hugo Boss. Če bomo načrte uresničili, se bo ekipa še dodatno razširila. Za načrtovano postopno rast potrebujemo čas.

Nik Vene NV Holders

“Nekega dne se želimo postaviti ob bok uspešnim podjetjem, kot je Hugo Boss,” si želi Nik Vene (foto: NV Holders)

V podjetništvu so vzponi in padci

Najdete kot uspešen podjetnik dovolj časa zase?

Kot sem že omenil je NV Holders iz dneva v dan bolj prepoznavno podjetje, tako da ne manjka povabil na prireditve in predavanja. Ob delu v podjetju tako časa za druženje z družino in prijatelji kar zmanjkuje. Kljub vsemu vsak posameznik potrebuje nek izpušni ventil. Zame je to šport in na ta način ohranjam kondicijo ter si “spucam” glavo. Zaenkrat svoje delo jemljem kot nekakšen blagoslov in v njem neizmerno uživam. Ko vidiš, da se tvoja ideja razvija, je to izjemen občutek.

Se vam je kakšna nova ideja porodila tudi ob izboru Mladi podjetnik leta?

Z večino finalistov sem še vedno v stikih in izmenjujemo izkušnje ter ideje. Sodelovanje na dogodku Mladi podjetnik leta je bilo vsekakor zelo dobrodošla izkušnja in organizatorjem lahko le čestitam. Tudi letos bom z zanimanjem spremljal izbor. Večina ljudi že ob prvem neuspehu obupa. Potrebno se je zavedati, da so v podjetništvu vzponi in padci. Na takšnih dogodkih se srečaš s podobnimi zgodbami in dobiš kakšno dobro idejo.

Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 2018

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence. Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>


Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, potrebuje vašo pomoč

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, potrebuje vašo pomoč

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, je pred kratkim zagnal kampanjo »Lifting like nuts«, v kateri zbira sredstva za nakup viličarja, ki bo zaposlenim v podjetju Rok's pomembno olajšal vsakodnevno delo s paketi surovin in izdelkov. Kampanjo lahko podprete do konca maja s spletnim nakupom izdelkov iz njihove ponudbe. Preberite več >>

Rok Starič: »Če se pri delu ne zabavam, v njem ne vidim smisla.«

Rok Starič: »Če se pri delu ne zabavam, v njem ne vidim smisla.«

Minilo je devet mesecev, odkar je Rok Starič z blagovno znamko »Rok's nut butter« zmagal na izboru Mladi podjetnik leta 2018. Kaj mu je prinesla zmaga? Katere tuje trge že osvaja maslo iz oreščkov? S kakšnimi pristopi podjetje poskrbi za veselje svojih strank? Preberite več >>

“Brez pravega načrta ne pomaga niti 10 milijonov evrov”

“Brez pravega načrta ne pomaga niti 10 milijonov evrov”

Leto 2018 je za Domžalčana Roka Stariča, lastnika blagovne znamke Rok’s nut butter, v poslovnem smislu zagotovo prelomno. Naziv Mladi podjetnik leta 2018 je le ena izmed pozitivnih zgodb, ki mu napovedujejo svetlo prihodnost v zahtevnem podjetniškem svetu. Preberite več >>

Zgodba Pivovarne Pelicon dobiva mednarodni pridih

Zgodba Pivovarne Pelicon dobiva mednarodni pridih

Peto obletnico delovanja pri Pivovarni Pelicon obeležujejo z odmevnimi mednarodnimi sodelovanji s partnerji - pivovarji iz Nemčije, Poljske, Hrvaške in Norveške. Preberite več >>

Mladi podjetnik leta 2018 je Rok Starič!

Mladi podjetnik leta 2018 je Rok Starič!

Vrhunec letošnje konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! je bil zaključek izbora Mladi podjetnik leta 2018. Prestižni naziv je pripadel Domžalčanu Rok Stariču - Rok´s nut butter d.o.o.. Preberite več >>

Tattoo care – Z vero vase in v svoj produkt do zvezd

Tattoo care – Z vero vase in v svoj produkt do zvezd

Zdravstvene težave so kranjski podjetnici Jasni Grbić odprle nov pogled na svet. Po operaciji hrbtenice se ni prepustila malodušju. Zagrabila je priložnost, ki se ji je ponudila, ter z mazilom za nego tetovaž Tattoo care postala prava poslovna zvezdnica. Preberite več >>

MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

Petkova konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! bo ob sodelovanju številnih priznanih strokovnjakov postregla tudi z okroglo mizo o različnih načinih financiranja podjetij. Preberite več >>

Finalisti MP leta 2018 – Smart Optometry prepričal stroko

Finalisti MP leta 2018 – Smart Optometry prepričal stroko

Zagonsko podjetje Smart Optometry iz Idrije je z novo rešitvijo za trening vida AmblyoPlay prepričalo komisijo in si zagotovilo mesto v finalu izbora Mladi podjetnik leta 2018. Preberite več >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

14.06.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP