Od poznanstva na startup dogodku do redne zaposlitve

Jure Knehtl je mladenič, ki mu je obisk Startup Cafeja pomagal do redne zaposlitve. Tja je prišel poslušat svojega bodočega nadrejenega, Žana Bagarića, se mu predstavil in ponudil za izobraževanje. Mesec dni pozneje sta prišla v stik, imela razgovor in začel je s prostovoljno prakso.
Od poznanstva na startup dogodku do redne zaposlitve

Od startup dogodka do redne zaposlitve. Na sliki Jure Knehtl (Vir slike: osebni arhiv).

»Že prej sem prebral veliko knjig s področja marketinga in psihologije. Zbral sem pogum, če želim nekoga spoznati, se mu vedno predstavim. Omenil sem mu, da me to področje zanima, da bi rad naredil prve korake. Rekel je, da je to odlično, če bom kaj rabil, naj se mu javim in mi dal vizitko. Čez en mesec sem ga poklical in dogovorila sva se za delo,« se spominja Knehtl. Tako se je začela njegova mesec in pol dolga praksa, ki jo je opravljal v podjetju Bsmart, ki se ukvarja z internetnim marketingom.

Gre za mlado podjetje, staro malce več kot eno leto, ki je nastalo iz s.p., zdaj pa šteje že osem zaposlenih. Podjetje se je pred kratkim preselilo tudi v nove prostore, zdaj jih imajo v Kristalni palači, Knehtl pa je tako kot nad kolektivom navdušen tudi nad svojimi zadolžitvami. »Ravno danes sem opravil prvi sestanek s stranko,« pove navdušeno.

Dogovorjeno kvoto hitro dosegel

Na začetku, ko je začel s prakso, ni bilo povsem določeno, kakšna dela bo opravljal. Rečeno je bilo, da se bo učil področja internega oglaševanja, da bo pripravljal raziskave za posamezne stranke, po enem tednu pa je že stopil v stik z email marketingom. »Dogovorjeno je bilo, da opravim 160 ur, da lahko vsak dan prihajam v njihove prostore. Bil sem tam od osem do devet ur, tako da so se te ure hitro nabrale

Ponudil se je za delo

»Popolnoma brezplačno sem opravljal delo,« pravi komaj 22-letni Knehtl, ki je zaključil tretji letnik univerzitetnega programa Ekonomske fakultete, smer podjetništvo. To je bila njegova ponudba, saj je menil, da je le takšna oblika resnično primerna, glede na to, da ni imel določenih znanj. Že na začetku se je ponudil, da bi se zaposlil v tem podjetju, če bi za to obstajala možnost.

Vabljeni na dogodek Start-up Cafe >>

Ni vedel, kaj ga čaka

Ko so nastopili zadnji dnevi pripravništva, ga je nadrejeni Bagarić povabil na sestanek. Knehtl pravi, da se mu ni svitalo, zakaj. »Dal mi je priložnost, da nadaljujem z delom, povedal, da je zelo zadovoljen z mano, da sem ga presenetil. Kako veliko sem se naučil in da sem se dobro vključil v kolektiv,« Knehtl pa se je s predlogom o zaposlitvi strinjal. Zdaj je v Bsmartu redno zaposlen že četrti mesec.

»Srce mi je reklo …«

»Na začetku sem načrtoval, da bom šel naprej na magisterij, potem pa ko se mi je ponudila takšna priložnost, tak mentor, obenem pa sem se dobro počutil na delu in se ga tudi veselil, sem si rekel, da bom poskusil. Bomo videli, če bom še naprej študiral. Srce mi je reklo, da je to pravi čas za delo v tem podjetju.«

Njegova pretekla dela so bila, kot pravi, opravljena večinoma zaradi denarja, preživetja. Tokrat pa je v to izkušnjo vstopil resno, saj si je želel priti v stik s praktičnim delom. Izkušnjo, ki bi mu pomagala v bodoče, da bi dobil določena znanja, primerna za vstop na trg. Takšna, ki bi mu pomagala pri zaposlitvi.

Bi se tudi sam preizkusil/-a v startup podjetju? To ti omogoča MP pripravništvo >>

Oznake: , , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje