Od uličnega prodajanja do uspešnega inovatorstva

Začela je z uličnim prodajanjem sadja in zelenjave. Danes Evelyn Wagstaff sicer še vedno prodaja zelenjavo, a kot uspešna inovatorka s podružnicami v Hong Kongu, Londonu in Manili.
Od uličnega prodajanja do uspešnega inovatorstva

Lumpia je priljubljena filipinska jed.

Že kot sedemletno dekle je Evelyn Wagstaff za preživetje morala prodajati sadje in zelenjavo. Po večih selitvah se je nazadnje ustalila v Hong Kongu.

Tu se je po parkih začela srečevati s filipinskimi priseljenci in jim prodajati kuhano hrano in lumpio, ki je značilna filipinska hrana. Ljudje so jo hitro vzljubili in ji z nasveti pomagali izboljševati recepte. Dobivala je vse več naročil in kmalu je morala najeti prostor za prodajo. Tako je nastala Little Divisoria, prva trgovina s filipinsko hrano v Hong Kongu.

Little Divisoria je kmalu postala priljubljena točka filipinskih priseljencev v Hong Kongu, saj je bilo le tu mogoče najti redke filipinske jedi, začimbe in zelenjavo. Kmalu so hrano začeli dostavljati tudi na dom.

Danes je Evelyn Wagstaff lastnica večih podružnic po svetu, prav tako pa ima v lasti podjetje, ki se ukvarja z dostavo na dom.

Vir: Global Nation

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje