Odstop terjatev lahko reši likvidnostne težave podjetja

Vse več podjetij, sploh tistih, ki so šele na začetku poslovne poti, se znajde v finančnih težavah, povezanih z likvidnostjo. Razlog je v tem, da čakajo na denar, ki naj bi jim ga izplačale stranke, medtem pa poslovni proces miruje. Dostikrat se zato zatakne že pri pokrivanju sprotnih stroškov.
odstop terjatev

odstop terjatev

Bolj tekoče poslovanje

Zato je odstop terjatev storitev, ki je rešila obstoj že marsikaterega podjetja. Odstop terjatev ponujajo nekatera podjetja, ki se ukvarjajo s finančnimi storitvami. S tem, ko se podjetje odloči, da bo ponudniku tovrstnih storitev odstopilo svoje terjatve, se reši bremena, ki je s tem povezano. Od ponudnika takoj dobi večino zneska, ki naj mu bi ga sicer izplačale stranke. Na tak način lahko reši svoje kratkoročne finančne težave in dobljen denar investira v nadaljnjo poslovanje. Denar lahko uporabi za pokrivanje sprotnih stroškov nabave materiala in podobnega ali pa za izplačilo plač zaposlenim v podjetju. Poleg tega področje terjatev prepusti strokovnjakom, kar mu prihrani dragocen čas in nepotreben stres.

Postopek sklenitve pogodbe

Odstop terjatev je postopek, ki se ga izvede na podlagi prej sklenjene pogodbe. Pogodbo skleneta podjetje in ponudnik finančnih storitev. Stranka je lahko zgolj obveščena o tem, da so bile njene terjatve predane tretji osebi, včasih pa je njena prisotnost obvezna tudi pri podpisu pogodbe; odvisno od tega, kakšna so pravila ponudnika finančnih storitev. Podlaga za sklenitev pogodbe predstavljajo neplačani računi, ki jih mora podjetje v postopku predložiti.

Ponudniki finančnih storitev se razlikujejo med seboj

Sicer pa se ponudniki finančnih storitev med seboj razlikujejo po številnih kriterijih, zato je pametno, da se glede tega podjetje pozanima, še preden gre v sodelovanje. Treba se je pozanimati, kakšna je zahtevana višina provizije ter če so v drobnem tisku navedeni še kakšni dodatni stroški, ki naj bi jih podjetje imelo z odstopom terjatev. Pametno se je pozanimati tudi glede izkušenosti ponudnikov in, če je možno, pridobiti povratne informacije od strank, ki so z njimi že sodelovale.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

17.01.2019 od 15:00 do 19:00
Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

22.01.2019 od 16:00 do 19:00
WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje