Oprostitev plačila prispevkov delodajalca pri zaposlitvi mladih tudi naslednje leto

Po navedbah časnika Finance naj bi se izvajanje ukrepa, s katerim se spodbuja zaposlovanje mladih brezposelnih - oprostitev plačila prispevkov delodajalca ob zaposlitvi mlade osebe - podaljšalo tudi v naslednje leto.

Delodajalec je oproščen plačevanje prispevkov za obdobje 24 mesecev, če sklene pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas z osebo, mlajšo od 30 let, ki je več kot 3 mesece prijavljena v evidenco brezposelnih oseb. 

Ta ukrep, namenjen spodbujanju zaposlovanja mladih brezposelnih se je začel uporabljati 1. 11. 2103 in bi se moral končati uporabljati konec letošnjega leta. Ker pa ni bil v popolnosti izpolnjen cilj (7000 zaposlitev za nedoločen čas), se bo njegova uporaba podaljšala v leto 2015. Omenjeno spodbuda je bila namreč uveljavljena le za 2.438 mladih delavcev.

Program jamstva za mlade, za katerega bo v dveh letih namenjenih 157 milijonov evrov, je pri tem uspešnejši. V prvih desetih mesecih letošnjega leta se je preko tega programa zaposlilo 22.110 mladih (do 29 let), kar je 4.289 oseb oziroma 24,1% več kot v enakem obdobju lani. 

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti predvideva, glede na  bolj optimistične napovedi gospodarskih gibanj v prihodnjem letu, dodatnih 5000 zaposlitev mladih za nedoločen čas.

Vir: MDDSZ

Oznake: ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje