Optimizacija tiska je odličen način za nadzor in zmanjševanje stroškov

V sodobni družbi je učinkovitost pomembna za vsako podjetje, ne glede, ali ste lastnik zagonskega podjetja, ali pa vodite veliko korporacijo. Večfazne rešitve, tehnologija, programska oprema in digitalizirani procesi so zato ključnega pomena za analiziranje, nadziranje in zmanjševanje stroškov za tiskanje v pisarni.
optimizacija-tiska-za-zmanjsevanje-stroskov

Optimizacija tiska je odličen način za nadzor in zmanjševanje stroškov

Številne študije so pokazale, da optimizacija tiska podjetju lahko na letni ravni prihrani od 20 do 30 odstotkov stroškov. Ker se tehnologija nenehno spreminja, so optimizirani procesi dobra priložnost za podjetja, da izkoristijo izboljšave učinkovitosti tiskanja, kopiranja in skeniranja dokumentov ter s tem prihranijo na stroških, času in notranjih virih.

Kaj je optimizacija tiska in kako se procesov lotiti?

Če bi želeli čim bolj izkoristiti delovanje tiskalnikov, multifunkcijskih naprav in kopirnih strojev, tedaj je potrebno poiskati prilagojeno rešitev za vaše delovno okolje in vaše potrebe. Če se boste odločili za najem opreme, lahko izbirate med različnimi paketi po meri, pri čemer boste plačali le tisto, kar zares potrebujete.

Pri optimizacijskih procesih lahko izkoristite številne funkcije in nastavitve, ki vam omogočajo analiziranje, nadziranje in zmanjševanje stroškov za vaše naprave, pri čemer lahko porabo nadzirate tudi za vsak posamezen tiskalnik, uporabniški račun, oddelek in enoto podjetja. Med nekaterimi funkcijami so:

  • Izoliranje enakih besedil in grafik med tiskanjem dokumentov, da tiskalnik lahko obdela kodo, ki opisuje besedilo in grafiko, samo enkrat za podobne dokumente, namesto da bi to ponovil v vsakem tisku
  • Usmerjanje obsežnejših tiskalnih opravil na najhitrejše tiskalnike v vašem podjetju
  • Stiskanje datotek za tiskanje
  • Prikaz sporočil, ki od končnih uporabnikov zahtevajo potrditev enostranskega tiskanja namesto dvostranskega tiskanja
  • Samodejno brisanje opravil z napačnimi nastavitvami velikosti papirja
  • Preusmerjanje na nadomestni tiskalnik, če tiskalna naprava ne deluje

optimizacija-tiska

Na kakšne načine optimizacija tiska vpliva na podjetje?

Statistika, uporabniški vmesniki in dnevniške datoteke vam omogočajo spremljanje in poročanje o celotnem tiskanju v podjetju, zato da bi lahko ugotovili, katere naprave so najmanj učinkovite. Ti podatki lahko vplivajo na različne poslovne procese, proizvodnjo in stroške.

Z optimizacijskimi procesi boste prispevali k manjšem vplivu na okolje. Pri tem se zmanjša količina odpadkov, tako kar se tiče tonerjev kot papirja. Ponudniki najema nudijo tudi polnjenje kartuš s črnilom po potrebi, hkrati pa skrbijo za razvoj tehnologije, ki omogoča optimalno izpisovanje črnila na papir.

Hkrati lahko uporabite sisteme, ki omogočajo stiskanje datotek brez ogrožanja kakovosti dokumentov. Namreč, ko so datoteke zelo velike, se postopki tiskanja upočasnijo. Rešitve pa zmanjšujejo porabo pasovne širine in pomagajo pri pospeševanju postopkov tiskanja.

Zmanjšanje stroškov tiskanja z najemom naprav

Občutne prihranke in nadzor nad mesečnimi stroški si lahko zagotovite tudi z najemom naprav za skeniranje, tiskanje in fotokopiranje. Optimizacija tiska vam omogoča, da izbirate med različnimi funkcionalnostmi, modeli in številom tiskalnikov, multifunkcijskih naprav in kopirnih strojev, pri čemer lahko vse procese prilagodite vašim potrebam in dejanski porabi.

Slovenski ponudnik Optiprint nudi različne standardne pakete in pakete po meri. Cena fiksne mesečne najemnine za uporabo naprav je določena glede na predhodno opravljene analize tiskanja v vašem podjetju. Dodatne prihranke pa nudijo s tem, da je v brezskrben najem naprav vključen brezplačen servis ter kartuše s tonerji.

optiprint-ekipa

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje