Tesla je zavrnila Googlove milijarde

V začetku leta 2013, ko se je Tesla ukvarjala s številnimi težavami svojih električnih avtomobilov, je bil njen prvi mož, Elon Musk, tik pred sklenitvijo posla s svojim prijateljem, direktorjem Googla, Larryjem Pageom.
Tesla je zavrnila Googlove milijarde

Tesna prijatelja, Larry Page in Elon Musk, sta bila leta 2013 tik pred sklenitvijo posla (Vir slike: YouTube).

Google je takrat želel Teslo kupiti za 11 milijard dolarjev, Musk pa bi po dogovoru na čelu podjetja ostal še nadaljnjih osem let. Medtem ko so se pogajanja nadaljevala, se je prodaja Teslinih avtomobilov bistveno izboljšala, zato se je Musk počutil dovolj samozavestnega, da pogovore prekine. Lani, poročajo tuji mediji, je Musk prejel 70 tisoč dolarjev visoko plačo in bonus. Vse je vrnil podjetju, razen enega dolarja.

Google največ odštel za Motorolo Mobility

Če bi se posel oziroma prodaja dejansko zgodila, bi to pomenilo Googlov drugi največji nakup v zgodovini. Več je odštel le za Motorolo Mobility, in sicer 12 milijard dolarjev. Danes vsota 11 milijard dolarjev, ki jo je ponudil Page, ne odraža več Tesline ocenjene vrednosti, ki se giblje okoli 25 milijard dolarjev.

Predstavljajte si znanje Tesle in Googla v enem podjetju!

Vsekakor bi bilo zanimivo videti, kako bi dva ambiciozna podjetnika, kot sta Page in Musk, združila svoje znanje in moči v eno podjetje. Zagotovo bi prinesla zajeten kup znanja s področja avtomobilizma in električnih avtomobilov. Google je eden od številnih velikanov, ki si v zadnjem času vse bolj prizadeva vstopiti v avtomobilsko industrijo. Lani je namreč predstavil svoj samovozeči se avtomobil.

Page bi raje kot dobrodelni ustanovi premoženje zapustil Musku

Tuji mediji namigujejo, da bi pri nakupu šlo predvsem za prijateljski dogovor. Page je namreč večkrat poudaril, da je Musk njegov prijatelj, v nekem intervjuju lani je celo dejal, da bi svoje premoženje raje kot dobrodelni organizaciji predal Musku: »Želi si iti na Mars. To je vreden cilj. Na Googlu imamo kar nekaj zaposlenih, ki so postali izjemno bogati. Delaš zato, ker si želiš spremeniti svet in ga narediti boljšega; če je podjetje, v katerem delaš, vredno tvojega časa, zakaj ne bi bilo tudi tvojega denarja,« je pripomnil.

Tesla s številnimi načrti

Dve leti po pogajanjih se je vrednost Teslinih delnic povzpela na več kot 200 dolarjev, četrtletna prodaja pa presegla 10 tisoč avtomobilov. Muskovo podjetje ima v načrtu tudi samovozeči avtomobil ter projekt, ki pa ga podjetje še ne želi razkriti.

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje