Podjetni izkoristijo vsako priložnost

Krizna obdobja niso nujno slaba stvar, še posebno v primerih, ko jih lahko obrnemo sebi v prid.
Podjetni izkoristijo vsako priložnost

Svet je poln priložnosti.

Recesija vpliva na celotno gospodarstvo, ena najpogostejših potez velikih podjetji pa je ukinjanje inovacij. Vsako podjetje se recesiji prilagaja na svoj način, vsekakor pa so mala podjetja v času recesije v prednosti. Zaradi svoje »majhnosti« lahko svojo inovativnost izkoristijo in se v času recesije prebijejo na trg.

Preboj na trg pa seveda pomeni večjo prodajo in uspeh. Takšen je bil tudi primer Grega Wozniaka, ustanovitelja podjetja Doors for Builders in izdelovalca luksuznih vrat, ki je v recesiji dobil svojo največjo priložnost. 

Medtem, ko je konkurenca nižala stroške in ukinjala določene inovacije, je Greg Wozniak izkoristil neugoden položaj za velika podjetja in si s prebojem na trg povečal prodajo za 30 odstotkov.

Vir: Business opportunities

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje