Podjetni izkoristijo vsako priložnost

Krizna obdobja niso nujno slaba stvar, še posebno v primerih, ko jih lahko obrnemo sebi v prid.
Podjetni izkoristijo vsako priložnost

Svet je poln priložnosti.

Recesija vpliva na celotno gospodarstvo, ena najpogostejših potez velikih podjetji pa je ukinjanje inovacij. Vsako podjetje se recesiji prilagaja na svoj način, vsekakor pa so mala podjetja v času recesije v prednosti. Zaradi svoje »majhnosti« lahko svojo inovativnost izkoristijo in se v času recesije prebijejo na trg.

Preboj na trg pa seveda pomeni večjo prodajo in uspeh. Takšen je bil tudi primer Grega Wozniaka, ustanovitelja podjetja Doors for Builders in izdelovalca luksuznih vrat, ki je v recesiji dobil svojo največjo priložnost. 

Medtem, ko je konkurenca nižala stroške in ukinjala določene inovacije, je Greg Wozniak izkoristil neugoden položaj za velika podjetja in si s prebojem na trg povečal prodajo za 30 odstotkov.

Vir: Business opportunities

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje