Podjetni izkoristijo vsako priložnost

Krizna obdobja niso nujno slaba stvar, še posebno v primerih, ko jih lahko obrnemo sebi v prid.
Podjetni izkoristijo vsako priložnost

Svet je poln priložnosti.

Recesija vpliva na celotno gospodarstvo, ena najpogostejših potez velikih podjetji pa je ukinjanje inovacij. Vsako podjetje se recesiji prilagaja na svoj način, vsekakor pa so mala podjetja v času recesije v prednosti. Zaradi svoje »majhnosti« lahko svojo inovativnost izkoristijo in se v času recesije prebijejo na trg.

Preboj na trg pa seveda pomeni večjo prodajo in uspeh. Takšen je bil tudi primer Grega Wozniaka, ustanovitelja podjetja Doors for Builders in izdelovalca luksuznih vrat, ki je v recesiji dobil svojo največjo priložnost. 

Medtem, ko je konkurenca nižala stroške in ukinjala določene inovacije, je Greg Wozniak izkoristil neugoden položaj za velika podjetja in si s prebojem na trg povečal prodajo za 30 odstotkov.

Vir: Business opportunities

Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje