Podjetni izkoristijo vsako priložnost

Krizna obdobja niso nujno slaba stvar, še posebno v primerih, ko jih lahko obrnemo sebi v prid.
Podjetni izkoristijo vsako priložnost

Svet je poln priložnosti.

Recesija vpliva na celotno gospodarstvo, ena najpogostejših potez velikih podjetji pa je ukinjanje inovacij. Vsako podjetje se recesiji prilagaja na svoj način, vsekakor pa so mala podjetja v času recesije v prednosti. Zaradi svoje »majhnosti« lahko svojo inovativnost izkoristijo in se v času recesije prebijejo na trg.

Preboj na trg pa seveda pomeni večjo prodajo in uspeh. Takšen je bil tudi primer Grega Wozniaka, ustanovitelja podjetja Doors for Builders in izdelovalca luksuznih vrat, ki je v recesiji dobil svojo največjo priložnost. 

Medtem, ko je konkurenca nižala stroške in ukinjala določene inovacije, je Greg Wozniak izkoristil neugoden položaj za velika podjetja in si s prebojem na trg povečal prodajo za 30 odstotkov.

Vir: Business opportunities

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje