Podjetni izkoristijo vsako priložnost

Krizna obdobja niso nujno slaba stvar, še posebno v primerih, ko jih lahko obrnemo sebi v prid.
Podjetni izkoristijo vsako priložnost

Svet je poln priložnosti.

Recesija vpliva na celotno gospodarstvo, ena najpogostejših potez velikih podjetji pa je ukinjanje inovacij. Vsako podjetje se recesiji prilagaja na svoj način, vsekakor pa so mala podjetja v času recesije v prednosti. Zaradi svoje »majhnosti« lahko svojo inovativnost izkoristijo in se v času recesije prebijejo na trg.

Preboj na trg pa seveda pomeni večjo prodajo in uspeh. Takšen je bil tudi primer Grega Wozniaka, ustanovitelja podjetja Doors for Builders in izdelovalca luksuznih vrat, ki je v recesiji dobil svojo največjo priložnost. 

Medtem, ko je konkurenca nižala stroške in ukinjala določene inovacije, je Greg Wozniak izkoristil neugoden položaj za velika podjetja in si s prebojem na trg povečal prodajo za 30 odstotkov.

Vir: Business opportunities

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje