Podjetnik rosnih 13 let

Anshul Samar je v marsikaterem pogledu nenavaden najstnik. S svojim, pred kratkim ustanovljenim, podjetjem Elementeo želi mladim na zabaven način približati kemijo.

Anshul pravi, da so učbeniki zelo dolgočasni in velikokrat razlog, da je določen predmet nezanimiv. S svojo stranjo  Elementeo želi učencem približati periodični sistem kemijskih elementov. Pravzaprav gre za fizični izdelek, za družabno igro s kartami. Kdorkoli je igral ali pa pozna svetovno uspešnico  Magic The Gathering bo razumel koncept. Kupček kart je sestavljen iz različnih kemijskih elementov, spojin in katalizatorjev. Vsaka karta ima unikatno risbo, ki tako ali drugače predstavlja posamezni element. Igralci si sestavijo vojsko in nasprotnika poizkusijo premagati z zbijanjem njegovega IQ-ja. Za primer: z elementom kisik napadete nasprotnikovo karto železa in s tem ustvarite rjo. Kisik v tem primeru zmaga.

Zaenkrat mladi up podjetništva čaka na prvih 2.500 naročil ali zadosten začetni kapital.

 

Zagotovo prijetnejši način učenja zelo turobnega periodičnega sistema kemijskih elementov, ki pa je lahko zgolj dopolnilo osnovnim učbenikom.

 

Vir:  VentureBeat

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje