Podjetniški pospeševalnik Wayra UK razširil svoj mentorski program

Podjetniški pospeševalnik Wayra UK je razširil svoj mentorski program s šestimi novimi startupi. Januarja so objavili seznam 13 podjetij, ki so že deležni njihovega 9-mesečnega usposabljanja za podjetnike, včeraj pa so k temu dodali še 6 novih.
Podjetniški pospeševalnik Wayra UK razširil svoj mentorski program

Podjetniški pospeševalnik Wayra UK razširil svoj mentorski program (Vir slike: siliconkarne.com)

Wayra UK, podjetniški pospeševalnik za startupe s področja digitalnih tehnologij, je razširil svoj mentorski program s šestimi novimi startupi. Januarja so objavili seznam 13 podjetij, ki so že deležni njihovega 9-mesečnega usposabljanja za podjetnike, včeraj pa so k temu dodali še 6 novih podjetij, ki se bodo obstoječim izbrancem v Londonu pridružila maja. Med njimi letos ni nobenega slovenskega startupa.

Šest podjetij so izbrali na podlagi dvodnevnega pitcha in ocene komisije, hkrati s sedmimi drugimi start-upi, ki so bili izbrani za Wayra UK UnLtd pospeševalnik – ločen program, ki daje poudarek družbenim problemom. Vsi startupi bodo sicer po novem nastanjeni v isti stavbi, programa pa sta med seboj tesno povezana, dodajajo pri Wayri.

Vseh 13 izbranih bo od pospeševalnika prejelo 8-mesečno usposabljanje in 40.000 € investicije kar bi lahko sčasoma preraslo v manjšinski delež, ki običajno znaša med 7 do 10 odstotkov.

Wayra se poleg podpore startup podjetnikom osredotoča tudi na grajenje startup skupnosti v srednje- in vzhodnoevropski regiji ter na zagotavljanje mednarodnega ugleda ter prepoznavnosti.

Med 6 novimi startupi pospeševalnika Wayra so Cloudwear/iWunta, mobilna in nosljiva naprava za sporočanje, ki s pomočjo lokacije poišče prijatelje, primerne za spontane vsakdanje aktivnosti; Doowapp je sistem za sporočanje, ki uporabnikom omogoča dodajanje določenega besedila pesmi v sporočilo in njihovo predvajanje; Levbet, aplikacija za športne stave; OpenDesk, globalna platforma, ki prodaja pohištvo, ki ga nato izdelajo lokalni mojstri;  RotaGeek, spletna platforma za organizacijo delovnega časa, primerna za zaposlovalce; Yoyo, marketinško orodje, ki omogoča mobilne transakcije v trgovinah. 

V program Wayra UnLtd, ki podpira predvsem socialnopodjetniške projekte, so bili izbrani Applyed, ki omogoča iskanje najboljše izobrazbe za otroke, Get out Explorers, ki povezuje otroke in starše z naravnim svetom, The Busking Project, ki nudi podporo vsem performerjem, Proversity.org, digitalna univerza zaposlovalcev, Roadio, ki problematizira varnost na cestah, Dream Learners, ki izobražuje otroke skozi pripovedovanje pravljic in Policy in Practice, ki sprejete ukrepe na področju politike razlaga na segmentu posameznika.

Britanski prestižni pospeševalnik Wayra je doslej gostil že nekaj slovenskih podjetij; predlani je bil izmed več kot tisoč projektov izbran slovenski startup 2ndSight, lani pa so bili za letošnje zmagovalce razglašeni kar trije naši predstavniki: JollyDeck, Peekster in iHelp.

Podjetniški pospeševalnik za startupe s področja digitalnih tehnologij Wayra je nastal v Pragi na pobudo španskega telekomunikacijskega velikana Telefonica. Svetovni podjetniški pospeševalnik izvaja usposabljanja za startup podjetnike, ki prihajajo predvsem iz Srednje in Vzhodne Evrope.

Vir: TechCrunch

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje