Kje in kako najti poslovno priložnost?

Poslovne priložnosti lahko najdemo in razvijemo v skoraj vsakem mestu, ne glede na velikost.
Kje in kako najti poslovno priložnost?

Dobre poslovne ideje so povsod.

Becky McCray, avtorica bloga Small Business Survival, je objavila knjigo z naslovom 20 Small Business Ideas for Small Towns, ki je lahko zelo uporabna pri iskanju podjetniške ideje. Pri izbiri prave ideje lahko poskusimo z različnimi strategijami, glede na katere potem razvijamo posel.

Začnemo lahko z razmislekom o kraju, mestu v katerem živimo in se usmerimo predvsem v posle, ki so v povezavi z njim. Avtorica predlaga nekaj poslov, ki bi lahko bili primerni; prodaja krajevnih oblačil, krajevna zlatarna, krajevne fotografije, krajevne razglednice poosebljene s fotogafijami, prenočišče, pridelava krajevne organske hrane, gostinske storitve na krajevnih športnih priredivah, itd.

Naslednja zelo uporabna strategija za izbiro poslovanja, je uporaba lastnega znanja. Tu so možnosti zelo različne, izbiramo lahko med nekaj potencialnimi tržnimi nišami; izdelava krajevnega turističnega vodiča, popravilo in preprodaja stvari, nakup krajevnih izdelkov za prodajo na globalnem trgu in obratno, taksi prevozi itd.

Smiselno je pregledati ponudbo storitev, ki so na voljo v našem kraju in razmisliti o tem, kaj bi lahko dodali in katera priložnost bi bila lahko donosna. Prilagamo tudi krajši povzetek zgoraj omenjene knjige:

20 poslovnih idej za majhna mesta (pdf, angleščina) >>

Vir: Business Opportunities Weblog

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje