Poiščite poslovne partnerje in investitorje prek spleta

Pri iskanju poslovnih partnerjev in investitorjev si lahko pomagate tudi s spletom, ki dandanes ponuja množico portalov, socialnih omrežij in spletnih orodij, ki podjetnikom pomagajo pri mreženju.
Poiščite poslovne partnerje in investitorje prek spleta

Izkoristite možnosti za poslovno mreženje, ki jih ponuja splet. (Vir: soanar.com)

Poleg tega omogoča tudi razprave o poslovnih idejah in povratne informacije o vaših izdelkih. V današnjem digitaliziranem svetu postaja sklepanje poslovnih dogovorov prek spleta brez dejanskega srečanja v živo, vsakdanja stvar in je lahko tudi zelo učinkovito. Zato se tudi na spletu obnašajte prijazno in profesionalno ter se potrudite ustvariti dober vtis.

Poslovne partnerje, investitorje in nasvete strokovnjakov lahko poiščete prek spletnih portalov kot je npr. Go4Funding.com, ki pogosto spominjajo na spletne strani namenjene zmenkom, saj podjetnik objavi oglas z življenjepisom, poslovnimi cilji in idejo, ali pa med oglasi poišče pravega investitorja zase. Mladi podjetniki lahko dragocene informacije dobijo tudi na spletnih straneh in forumih kot je npr. forum MP ali RetireAt21.com, kjer lahko na forumu dobijo povratne informacije o svojih idejah in spletnih straneh ter vzpostavijo poslovne povezave.

S poslovnimi partnerji se lahko povežete tudi prek spletnih socialnih omrežij kot sta Twitter in Facebook, kjer ne pozabite na profesionalnost, prijaznost in ustrežljivost. Pozitivno virtualno podobo lahko ustvarite z uporabo preizkušene formule, pri čemer naj bo struktura vaših objav naslednja: 30 odstotkov osebnih podatkov o svojem dnevu, otrocih, hobijih, 40 odstotkov poslovnih sporočil in 30 odstotkov povezav do zanimivih, pomembnih novic.

Pri sklepanju poslovnih dogovorov prek spleta je poslovni načrt še bolj pomemben kot pri tradicionalnem sklepanju poslov, zato si pri spletni predstavitvi načrta pomagajte z brezplačno spletno aplikacijo ZoHo. Pri iskanju investitorja prek spleta pa se ne zanašajte le na reference, ampak obiščite tudi njegov spletni profil in se o njem pozanimajte pri znancih.

Kljub temu, da je mogoče posle učinkovito sklepati prek spleta, pa strokovnjaki svetujejo tudi komunikacijo prek telefona ali srečanja v živo. Dogovori naj se tako začnejo na spletu, dokončno pa sklenejo prek telefona ali v živo.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje