Poiščite poslovne partnerje in investitorje prek spleta

Pri iskanju poslovnih partnerjev in investitorjev si lahko pomagate tudi s spletom, ki dandanes ponuja množico portalov, socialnih omrežij in spletnih orodij, ki podjetnikom pomagajo pri mreženju.
Poiščite poslovne partnerje in investitorje prek spleta

Izkoristite možnosti za poslovno mreženje, ki jih ponuja splet. (Vir: soanar.com)

Poleg tega omogoča tudi razprave o poslovnih idejah in povratne informacije o vaših izdelkih. V današnjem digitaliziranem svetu postaja sklepanje poslovnih dogovorov prek spleta brez dejanskega srečanja v živo, vsakdanja stvar in je lahko tudi zelo učinkovito. Zato se tudi na spletu obnašajte prijazno in profesionalno ter se potrudite ustvariti dober vtis.

Poslovne partnerje, investitorje in nasvete strokovnjakov lahko poiščete prek spletnih portalov kot je npr. Go4Funding.com, ki pogosto spominjajo na spletne strani namenjene zmenkom, saj podjetnik objavi oglas z življenjepisom, poslovnimi cilji in idejo, ali pa med oglasi poišče pravega investitorja zase. Mladi podjetniki lahko dragocene informacije dobijo tudi na spletnih straneh in forumih kot je npr. forum MP ali RetireAt21.com, kjer lahko na forumu dobijo povratne informacije o svojih idejah in spletnih straneh ter vzpostavijo poslovne povezave.

S poslovnimi partnerji se lahko povežete tudi prek spletnih socialnih omrežij kot sta Twitter in Facebook, kjer ne pozabite na profesionalnost, prijaznost in ustrežljivost. Pozitivno virtualno podobo lahko ustvarite z uporabo preizkušene formule, pri čemer naj bo struktura vaših objav naslednja: 30 odstotkov osebnih podatkov o svojem dnevu, otrocih, hobijih, 40 odstotkov poslovnih sporočil in 30 odstotkov povezav do zanimivih, pomembnih novic.

Pri sklepanju poslovnih dogovorov prek spleta je poslovni načrt še bolj pomemben kot pri tradicionalnem sklepanju poslov, zato si pri spletni predstavitvi načrta pomagajte z brezplačno spletno aplikacijo ZoHo. Pri iskanju investitorja prek spleta pa se ne zanašajte le na reference, ampak obiščite tudi njegov spletni profil in se o njem pozanimajte pri znancih.

Kljub temu, da je mogoče posle učinkovito sklepati prek spleta, pa strokovnjaki svetujejo tudi komunikacijo prek telefona ali srečanja v živo. Dogovori naj se tako začnejo na spletu, dokončno pa sklenejo prek telefona ali v živo.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje