Posel ne steče? Mogoče je prišel čas, da nekaj spremenite

Težko je zaključiti ali spremeniti svoj posel, zlasti če je bilo vanj vloženega ogromno truda, denarja in časa. Vendar, če posel ostaja nič več kot le borba za preživetje, je to verjetno znak, da naj odnehamo ali spremenimo svoje poslovanje.
Posel ne steče? Mogoče je prišel čas, da nekaj spremenite

Posel ne steče? Mogoče je prišel čas, da nekaj spremenimo (Vir slike: Freeimages.com)

Lori Cheek, ustanoviteljica Cheek’d, družbenega omrežja za zmenke, je bila zaradi slabih rezultatov primorana reševati svoj posel s prihranki, ki jih je zaslužila v svoji več kot 15-letni karieri v arhitekturi.

Le redke stranke so želele plačevati za storitve, ki jih je Cheek’d ponujal. Cheekova je v preveliki vnemi za lastno družbeno omrežje celo prodajala svojo lastnino in v najem oddajala svoje stanovanje. Kljub temu so rezultati ostajali negativni, dokler se ni končno zavedla, da mora nekaj spremeniti.

Bodite pozorni na opozorilne znake

Študija, objavljena v preteklem letu v International Small Business Journal, je razkrila, da nekateri podjetniki nočejo odnehati pri svoji dejavnosti, tudi če se ponudi nova poslovna priložnost, ki bi lahko vodila do uspešnejših rezultatov.

Podjetniki težko opustijo svoj posel, tudi če so rezultati negativni ali se pojavljajo nove tržne priložnosti, ker so za trenutni posel investirali preveč denarja in časa. Raje se držijo zadnjih nitk svojega podjetja in želijo vanj investirati še zadnja razpoložljiva sredstva, čeprav bi bilo verjetno bolje, da bi se premaknili naprej na druga področja.

Bodite pozorni na opozorilne znake, ki kažejo na to, da nekaj v vašem poslu ne gre v pravo smer.

Ste mogoče bolj kot na to, da bi preživeli vi in vaši zaposleni, pozorni na to, da bi preživel vaš posel? Preverjanje zdravstvenega stanja vašega podjetja je lahko merilni inštrument, ki vam pri tem pomaga.

Nekateri podjetniki precenjujejo svoje sposobnosti, da bi prodali svoj produkt oziroma storitve ali da bi transformirali zaspan posel v izrazito uspešno podjetje. To je sicer do neke mere dobrodošlo, vendar obstaja nevarnost, da zavzetost preseže kritično mejo nerealnih pričakovanj.

Opravljajte samorefleksijo, preverjajte, če vaše presoje niso postale zamegljene, in premislite, če ste upoštevali priporočila vaših kolegov.

Danes Cheekova išče druge poti, da bi zagnala svoj posel. Njen načrt je, da bi namesto zaračunavanja naročnin raje povečala svojo bazo uporabnikov z brezplačno mobilno aplikacijo, ki bi proti plačilu ponujala dodatne funkcije.

Vir: Entrepreneur.com  

Oznake: , , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje