Poslovna priložnost: inovativna umetnost

Če ste bolj umetniški tip, potem vam bo tokratna rubrika Poslovna priložnost pisana na kožo. Predstavili vam bomo nekaj domiselnih umetnin, ki jih lahko naredite iz recikliranega materiala, nov način promocije neznanih umetnikov in zvok v sliki.
Poslovna priložnost: inovativna umetnost

Poslovna priložnost: inovativna umetnost. (Vir slike: coolbusinessideas.com)

Umetnost iz starih rolk

Če vam ni do kovine, lahko reciklirate stare rolke in iz njih ustvarjate skuplture. Tako kot je to naredil 35 letni umetnik iz Tokia. Haroshi je nekaj let zbiral stare in polomljene rolke in ko je njegova zbirka postala dovolj velika, se je iz nje odločil narediti lesene skulpture.

Promocija nepriznanih umetnikov

Tudi promoviranje nepriznanih umetnikov je lahko posel. To dokazuje spletna stran Art Sumo, ki obiskovalcu omogoča odkrivanje skritih talentov iz celega sveta. Člani Art Sumo vsak dan preko elektronske pošte prejmejo ponudbo za eno sliko po dostopni ceni. Slike so vedno unikatne in so ročno delo umetnikov iz najrazličnejših kotičkov sveta.

Umetnost iz žebljev

Vam doma leži veliko žebljev? Zakaj ne bi iz njih naredili nekaj, kar bo krasilo vaš dom ali dom vaše stranke?

Umetnik Andrew Myers je osupnil svet z edinstvenimi portreti, ki jih je naredil z vrtanjem 8.000 do 10.000 vijakov v leseno podlago. Umetnik vijake v podlago vrta različno globoko in tako ustvarja čudovite 3-D podobe. Njegovo najnovejše delo se imenuje “It’s been a long day”, ki prikazuje moško srajco.

Zvok v sliki

Vsak glas ima specifično valovno dolžino in frekvenco, zato je glas ena izmed najbolj unikatnih stvari, ki nas ločijo eden od drugega. Ko pa je naš glas posnet in pretvorjen v vizualno podobo, le-ta ustvari edinstveno sliko. In kako pridemo do te slike? S pomočjo Bespoken Art.

Bespoken Art vse posnete zvoke preoblikuje v vizualno podobo. Na tak način lahko pretvorimo besede, poročne zaobljube, pesmi in smeh v čisto edinstveno umetnost, kot jo lahko vidite na spodnji sliki.

Vir: bespoken-artpieces, art-sumo, art-from-broken-skateboards in unique-shirt-not-from-thread-but-screws

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje