Poslovna priložnost: inovativna umetnost

Če ste bolj umetniški tip, potem vam bo tokratna rubrika Poslovna priložnost pisana na kožo. Predstavili vam bomo nekaj domiselnih umetnin, ki jih lahko naredite iz recikliranega materiala, nov način promocije neznanih umetnikov in zvok v sliki.
Poslovna priložnost: inovativna umetnost

Poslovna priložnost: inovativna umetnost. (Vir slike: coolbusinessideas.com)

Umetnost iz starih rolk

Če vam ni do kovine, lahko reciklirate stare rolke in iz njih ustvarjate skuplture. Tako kot je to naredil 35 letni umetnik iz Tokia. Haroshi je nekaj let zbiral stare in polomljene rolke in ko je njegova zbirka postala dovolj velika, se je iz nje odločil narediti lesene skulpture.

Promocija nepriznanih umetnikov

Tudi promoviranje nepriznanih umetnikov je lahko posel. To dokazuje spletna stran Art Sumo, ki obiskovalcu omogoča odkrivanje skritih talentov iz celega sveta. Člani Art Sumo vsak dan preko elektronske pošte prejmejo ponudbo za eno sliko po dostopni ceni. Slike so vedno unikatne in so ročno delo umetnikov iz najrazličnejših kotičkov sveta.

Umetnost iz žebljev

Vam doma leži veliko žebljev? Zakaj ne bi iz njih naredili nekaj, kar bo krasilo vaš dom ali dom vaše stranke?

Umetnik Andrew Myers je osupnil svet z edinstvenimi portreti, ki jih je naredil z vrtanjem 8.000 do 10.000 vijakov v leseno podlago. Umetnik vijake v podlago vrta različno globoko in tako ustvarja čudovite 3-D podobe. Njegovo najnovejše delo se imenuje “It’s been a long day”, ki prikazuje moško srajco.

Zvok v sliki

Vsak glas ima specifično valovno dolžino in frekvenco, zato je glas ena izmed najbolj unikatnih stvari, ki nas ločijo eden od drugega. Ko pa je naš glas posnet in pretvorjen v vizualno podobo, le-ta ustvari edinstveno sliko. In kako pridemo do te slike? S pomočjo Bespoken Art.

Bespoken Art vse posnete zvoke preoblikuje v vizualno podobo. Na tak način lahko pretvorimo besede, poročne zaobljube, pesmi in smeh v čisto edinstveno umetnost, kot jo lahko vidite na spodnji sliki.

Vir: bespoken-artpieces, art-sumo, art-from-broken-skateboards in unique-shirt-not-from-thread-but-screws

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje