Poslovna priložnost: Kava in čaj

V tokratni rubriki Poslovna priložnost vam predstavljajo kar dve poslovni priložnosti. Prva je mobilni kava bar dveh študentov iz Londona, druga pa uporabna in preprosta skodelica za čaj oblikovalca Samira Sufia.
Poslovna priložnost: Kava in čaj

Poslovna priložnost: Kava in čaj (Vir slike: sxc.hu)

1. Mobilni kava bar

Še preden vam predstavimo prvo poslovno priložnost, smo za vas pripravili kratko zgodbo o tem, kdo si je prvi skuhal skodelico kave in kako so odkrili njeno najbolj prepoznavno lastnost – poživilo.

Po legendi naj bi bilo odkritje, da kava deluje kot poživilo čisto slučajno. Pastir, ki je pasel kamele, naj bi se v kraljestvu Jemen potožil tamkajšnjim menihom, da njegove črede večkrat prebedijo noč, poleg tega pa so nenavadno živahne. Menihi so sklepali, da je nenavadno obnašanje živine povezano z nečim, kar so živali pojedle, zato so se odločili stvar raziskati. Menihi so sledili čredi in pastirju in na pašniku našli grmičevje z rdečimi plodovi, ki so jih živali jedle. Eden izmed menihov je plodove prevrel in spil prekuhano pijačo ter ugotovil, da ga je tekočina obdržala budnega celo noč. Tako se je s časoma kava razpasla po celotnem kraljestvu Jemna. Prvi, ki so kavo uvažali v Evropo v večjih količinah, pa so bili Nizozemci, ki so jo kasneje tudi prvi pričeli gojiti.

Prva poslovna ideja, ki vam jo predstavljamo je kombinacija treh stvari – kave, kolesarjenja in trajnosti.

Omenjene poslovne ideje sta se domislila dva oblikovalca londonske oblikovalske akademije London Royal College of Art product design. Študenta sta oblikovala mobilni kava bar, ki sta ga poimenovala Velopresso.

Bar poganja prodajalec kar na noge, saj je Velopresso bar in kolo v enem.

Ker se kava bar premika z enega prodajnega mesta na drugega brez porabe elektrike in ne onesnažuje okolja, je to odlična zelena in trajnostna poslovna priložnost.

2. Praktična skodelica za čaj

Praktična skodelica za čaj se imenuje Tea Cup SlingsHOT in se razlikuje od klasičnih skodelic za čaj, ker lahko z držalom odcedite čajno vrečko in jo nato vanj tudi shranite.

Ročaj skodelice Tea Cup SlingsHOT shrani čajno vrečko in prepreči, da bi ta ponovno padla v čaj, poleg tega pa lahko čajno vrečko tudi dobro odcedite, ne da bi potrebovali žličko.

Vir: coolbusinessideas.com in laughingsquid.com ter sl.wikipedia

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje