Poslovna priložnost: meduze kot umetnost

Imate nenavadno poslovno idejo in je ne upate predstaviti prijateljem? Nikar ne dvomite vase, saj so tudi najbolj nore ideje lahko zelo uspešne. V nadaljevanju vam predstavljamo idejo biologa Alexa, ki je uspel s prodajo meduz v posebnih akvarijih.
Poslovna priložnost: meduze kot umetnost

Poslovna priložnost: meduze kot umetnost. (Vir slike: sxc.hu)

Podjetni Alex Andon, ki je po izobrazbi morski biolog, je uspel s prodajo meduz in posebnih akvarijev, ki skupaj tvorijo pravo umetnost.

Idejo za prodajo meduz je dobil ob obisku akvarija, ko je videl, kako zelo pogosto so se ljudje zadrževali ob akvariju z meduzami.

V naslednjem koraku je izvedel nekaj raziskav, ki so pokazale, da bo z akvarijem za meduze, namenjenim domači uporabi, prišel prvi. Po nekaj raziskavah, načrtih in prototipih je Alexovo podjetje JellyfishArt pričelo s prodajo akvarijev, dodatkov za akvarij, meduz in hrane za meduze.

Kako uspešno je podjetje JellyfishArt?

Alex Andon je za zagon podjetja porabil 50.000 USD, danes (dve leti kasneje) pa podjetje vsako četrtletje kar podvoji svoj dobiček.

JellyfishArt

Postopek nakupa JellyfishArt je:

  1. kupimo akvarij za meduze
  2. akvarij sestavimo in opremimo
  3. naročimo meduze in hrano

Akvarij je opremljen z led lučkami različnih barv in biološkim filtrom ter ustvarja umeten vodni tok, ki drži meduze na sredini akvarija. Pri oblikovanju pa niso pri JellyfishArt pozabili niti na estetiko – akvarij je moderne oblike, ki skriva vso nujno potrebno napeljavo.

Posamezna meduza stane 39 USD, akvarij pa 285 USD. Za najosnovnejši paket JellyfishArt boste tako odšteli 382 USD (akvarij, meduza in nekaj hrane), za najbolj izpopolnjenega pa kar 709 USD (akvarij, 3 meduze, hrana, 2 rakca, 2 polža, magnet za čiščenje alg, oprema za preverjanje kakovosti vode, akvarijska sol, grelec vode, termometer ipd.).

Vir: jellyfishart in businessnewsdaily.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje