Poslovna priložnost: plašč in dežnik v enem

Verjetno se je tudi vam že zgodilo, da ste sredi hudega neurja ostali prepuščeni na milost in nemilost vremenu, potem, ko se vam je polomil dežnik. Grkinja Athanasia Leivaditou je našla rešitev, in sicer vodoodporni plašč, ki ima namesto kapuce kar dežnik.
Poslovna priložnost: plašč in dežnik v enem

Poslovna priložnost: plašč in dežnik v enem (slika: sxc.hu)

Po tem, ko se je Anhanasia preselila iz vroče Grčije v New York, jo je presenetilo spremenljivo vreme, na katerega se nikakor ni mogla navaditi. Poleg tega pa jo je motilo tudi dejstvo, da je imela ob vsakem nakupovanju ob deževnih dneh eno roko zasedeno, saj je morala držati dežnik. Zato se je odločila poiskati rešitev.

V okviru obiskovanja tečaja arhitekturnega oblikovanja na Univerzi Columbia, je morala narediti raziskavo in odločila se je, da poizkusi napraviti vodoodporen plašč, ki bi namesto kapuce imel kar dežnik.

Idejo o dežnem oblačilu je nato za nekaj časa dala na stran, a ko se je vrnila v Grčijo, je o tem ponovno začela razmišljati in izdelala prototip. Oblačilo je modno oblikovano, poleg tega pa prilagodljivo na vremenske razmere – ne ustavi ga niti močan dež, niti močan veter. Ker je kapuca močno pritrjena, je ne odpihne niti najhujši veter, posebno oblikovani robovi pa dežne kaplje usmerijo stran od obraza.

Kako izum izgleda, si lahko ogledate na povezavi do vira.

Vir: Daily Mail

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje