Poslovna priložnost: virtualni supermarket

Predstavljajte si, da stojite na avtobusni postaji in čakate avtobus, ki vas bo peljal v službo. Med tem časom lahko počnete marsikaj - listate brezplačnik, berete knjigo, se igrate s telefonom, ali pa opazujete ljudi, ki se sprehajajo mimo vas.
Poslovna priložnost: virtualni supermarket

Poslovna priložnost: virtualni supermarket. (Vir slike: sxc.hu)

Ste pomislili, da bi lahko v tem času črtali nekaj popoldanskih opravil? Na primer nakupovali špecerijo za današnjo večerjo.

Predstavljajte si, da čez dan s pomočjo pametnega telefona poskenirate nekaj zelenjave, kruh, jogurt in ostalo špecerijo, ki vas nato, ko se vrnete iz službe čaka pred vrati. Tovrstno nakupovanje bo kmalu postalo realnost, saj se je v Južni Koreji trgovinska veriga Home Plus že povezala z eno izmed oglaševalskih agencij z namenom, da bodo podzemne železnice napolnili z ogromnimi letaki, ki bodo predstavljale police v trgovini. Takšni oglasni panoji bodo imeli slike zelenjave, sadja, mlečnih izdelkov, testenin,… v pravi velikosti s QR kodami. Nekdo, ki čaka na vlak ali avtobus tako lahko zgolj skenira QR kodo želenega izdelka. Ko je izdelek skeniran, vam bo trgovska veriga s pomočjo aplikacije, ki ste si jo naložili na vaš pametni mobilni telefon, izdelek zaračunala in poslala na dom.

Morda je slovenski trg premajhen za kaj takšnega, vendar če imate znanje in idejo, ter v njo verjamete lahko tovrstno nakupovanje vpeljete kje drugje v Evropi ali pa na kakšnem drugem kontinentu.

Vir: coolbusinessideas.com

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje