Poslovna priložnost: zapestnica, ki zaznava UV žarke

Poletje je za nami in medtem, ko so se nekateri neustrašno predajali sončnim žarkom, so se drugi skrivali v senci. Morda pa ste eden/ena izmed tistih, ki ste tekali za svojimi otroci s kremo za zaščito. Kaj ne bi bilo super, če bi vedeli, kdaj ste preveč izpostavljeni nevarnim UV žarkom?
Poslovna priložnost: zapestnica, ki zaznava UV žarke

Poslovna priložnost: zapestnica, ki zaznava UV žarke. (Vir slike: sxc.hu)

Ultravijolične žarke velikokrat omenimo kar s kratico UV žarki. Sonce seva ultravijolično valovanje v območjih UV-A, UV-B in UV-C, zaradi absorpcije v ozonski plasti Zemljinega ozračja pa ultravijolično sevanje, ki doseže površje, v 99 % sestavljajo UV-A žarki.

Sonce, kot smo omenili, oddaja tri vrste sevanja. Zemljo dosežeta dve vrsti ultravijoličnih žarkov, UV-B in UV-A. Žarki UV-B povzročajo zagorelost ter sončne opekline, žarki UV-A, ki imajo daljšo valovno dolžino in lahko prodirajo tudi skozi tkanine pa so tisti, ki so odgovorni za prezgodnje staranje kože in vplivajo negativno na imunski sistem.

Na univerzi Strathclyde v ZDA so izdelali zapestnico, ki zaznava UV žarke. Zapestnico so izdelali z namenom preprečevanja prevelike izpostavljenosti soncu.

Zapestnica pomaga uporabniku presoditi, kdaj je presegel »zdravi čas« izpostavljanja soncu. Zapestnica namreč spreminja barvo glede na to, kolikšni količini UV žarkom je bila izpostavljena oseba, ki zapestnico nosi. Na tak način boste vedeli, kdaj je čas, da se skrijete v senco!

Se vam zdita slovenski ali evropski trg dovolj zrela za kaj takega? Morda bi lahko to bila vaša poslovna priložnost na tem koncu zemeljske oble.

Vir: wikipedia in uvzasciti.me ter coolbusinessideas

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje