KADROVSKI IN DRUGI PRAVNI VIDIKI POSLOVANJA PODJETJA

Poslovne priložnosti na MP podjetniškem forumu

Na forumu se je v zadnjih dneh pojavilo nekaj dobrih poslovnih priložnosti. Vabljeni, da jih pogledate, podate svoje mnenje in dodate kakšno svojo idejo.
Poslovne priložnosti na MP forumu

Poslovne priložnosti na MP forumu

Išče se investitor za sončno elektrarno

Podjetniki na forumu iščejo investitorje za postavitev sončne elektrarne na področju Evrope. Trenutno imajo v Ukrajini in na Madžarskem že pripravljena dva projekta za izgradnjo sončne elektrarne z namenom prodajanja proizvedene elektrike nazaj v omrežje. V Ukrajini bodo z gradnjo pričeli letos.

Država po določeni ceni kupuje ”čisto energijo” od proizvajalca za določeno obdobje (ponavadi so pogodbe za 10-15 let). Cena odkupa se za dogovorjeno obdobje ne spreminja. Ker je pogodba zagotovljena za določen čas po fiksni ceni, se lahko takoj izračuna, koliko prihodkov lahko pričakujejo v tem obdobju. Izplačila so lahko mesečna/četrtletna/letna/itd.. Glede na pretekle izkušnje se pričakuje vsaj 100% dobiček na prvotni vložek – seveda je odvisno od višine investicije in čas investicije.

Več informacij na forumu >>

Išče se poslovni partner za poslovanje v Nemčiji

Podjetniki so v Nemčiji zagnali Agencijo za zaposlovanje (pravna oblika GmbH) in uredili vse potrebne papirje opravljanje te dejavnosti (dovoljenje za Arbeitnehmerűberlassung, itd…). Delavcev imajo dovolj – največ delavcev je s tehničnimi poklici, kot so voznik kamiona, varilec, ključavničar, viličarist, CNC operater, livar, tudi kak inženir ali programer se najde. Zatakne pa se pri pridobivanju podjetij, ki delavce potrebujejo.

Potencialnemu poslovnemu partnerju ponujajo, da časovno neomejeno dolgo od vsakega podjetja, ki ga pridobi, mesečno izplačajo 2% od ustvarjenega neto prihodka.

Več informacij na forumu >>

Išče se kupec za spletno trgovino

Zaradi zaposlitve so se podjetniki odločili za prodajo spletne trgovine, ki je na trgu prisotna že vse od januarja 2016. Z resnim delom so pričeli v sredini leta 2016. Od takrat so pridobili: 5.700 naročil, približno 155.000€ prometa na spletni trgovini, približno 50.000€ prometa preko socialnih omrežij, 11.200 zbranih e-mail naslovov za promocijo, 500 registriranih uporabnikov, številne javno objavljene dobre ocene naših zadovoljnih strank.

Z nakupom prejmete:

  • sistem spletne trgovine
  • domeno
  • tehnično in drugo ppodporo pri začetku dela s trgovino
  • pogodbo z DPD dostavno službo (izjemno nizka cena)
  • dogovori s trenutnimi partnerji ostalega oglaševanja
  • facebook skupino in instagram profil (okvirno 20.000 všečkov)
  • kontakte in naslove vseh dobaviteljev, ki so jih koristili pri prodaji
  • zalogo na dan prodaje (trenutno nabavna cena cca. 3500€)

Več informacij na forumu >>

Poiščite ostale poslovne priložnosti na MP forumu

Na MP forumu lahko zastavite svoje vprašanje, poiščete poslovnega partnerja, k sodelovanju povabite investitorja ali prodate že obstoječ posel.

Vabljeni k obisku naslednjih širokih področij, ki jih pokriva MP forum:

Oznake: ,