Poslovni nasveti Michaela Jacksona

Kljub temu, da je preteklo leto med drugim zaznamovala tudi smrt Michaela Jacksona, se ga bo večina verjetno spominjala ravno po njegovi karizmi, sposobnosti pritegniti pozornost in pustiti vtis na milijonih oboževalcev po vsem svetu.
Poslovni nasveti Michaela Jacksona

Ustvarite si image po vzoru kralja popa. (Vir: bangitout.com)

Če želite tudi vi svoje stranke navdušiti kot je oboževalce navdušil kralj popa preberite pet nasvetov, ki sledijo v nadaljevanju.

1. Posvetite pozornost svojim strankam: Pri poslovanju naj bodo na prvem mestu vaše stranke in ne vaše potrebe, zato pred prodajo proizvodov oz. storitev prisluhnite njihovim željam. S tem boste olajšali proces prodaje in povečali svoje možnosti za uspeh. Če bi Michael Jackson prepeval pesmi, katerih pomen bi razumel le on, mu nihče nebi posvečal velike pozornosti. Pesem Heal the World je tako hkrati globoka in enostavna, tako da jo lahko razumejo oboževalci po vsem svetu.

2. Kje se kriva vaša edinstvenost: Katere so značile poteze po katerih se spominjamo Michaela Jacksona? Večina nas pomisli na njegov znani Moon Walk in druge plesne korake vključno s slavnim obratom. Tudi zaradi teh potez mu je uspelo osvojiti milijone oboževalcev in izstopiti iz množice pevcev.

Po čem pa se vaše podjetje razlikuje od tekmecev? Konkurenčno prednost lahko dosežete že s spremembo odnosa do strank ali zanimivo trženjsko akcijo.

3. Postanite najboljši na svojem področju: V nasprotju z večino zvezd se Michael Jackson ni pogosto pojavljal v reklamah ali filmih. Zavedal se je, da je dober pevec in plesalec ter izpopolnjeval te spretnosti dokler ni dosegel bleščečega naziva- kralj popa.

Pogosto se tudi podjetja namesto na svojo osnovno dejavnost osredotočajo na druga področja, kar se kaže v povprečni, manj kakovostni ponudbi, zato se posvetite predvsem vaši osnovni dejavnosti.

4. Naučite se pritegniti pozornost: Vsako pojavljanje Michaela Jacksona v javnosti je med njegovimi oboževalci poželo navdušenje. Pozornost je med drugim pritegnil z edinstvenim nastopom in zanimivimi oblekami.

Tudi v poslovnem svetu je pridobivanje pozornosti potrošnikov pomembna veščina, zato se poskusite vedno predstaviti v najboljši luči.

5. Verjamite vase: Michael Jackson svojega uspeha ni dosegel čez noč. Prestal je s težko otroštvo, bolezni in se soočil z obtožbami o zlorabi otrok, vendar ga te ovire niso ustavile.

Tudi podjetništvo ni vedno enostavno, zato ostanite vztrajni, delavni ter se neprestano izobražujte. Pri soočanju z izzivi ohranite mirno kri in se počasi spopadajte s problemom, dokler ga ne razrešite. Uspeh je rezerviran samo za  vztrajne in pogumne.

 

Vir: SmallBizBee

Oznake: