Poučni dokumentarni filmi o podjetništvu

Kot podjetnik ste najverjetneje v neprestanem iskanju novega znanja, ki vam bo pomagalo ohraniti korak pred konkurenco in izboljšati vaš način poslovanja. Pri tem si lahko pomagate tudi z dokumentarnimi filmi - nekaj vam jih predstavljamo v nadaljevanju.
Poučni dokumentarni filmi o podjetništvu

Dokumentarna serija Startupland (Vir slike: Youtube)

1. Startupland

Leta 2014 nastala miniserija Startupland gledalca popelje skozi pot petih podjetnikov, ki so se s svojimi startupi podali v podjetniški pospeševalnik, prav tako pa gledalcu ponudi koristno izobraževanje v obliki kratkih intervjujev z različnimi uspešnimi podjetniki, kot sta na primer Alexis Ohanian iz podjetja Reddit ali Steve Case iz podjetja AOL.

2. Burt’s Buzz

V dokumentarnem filmu Burt’s Buzz lahko spremljamo zgodbo čebelarja Burta Shavitza, ki je do več miljard vredne blagovne znamke prišel povsem po naključju. Svojo kariero je namreč začel kot fotograf in novinar v New Yorku, sledila pa je selitev v Maine, kjer se je skupaj s podjetnico Roxanne Quimby začel profesionalno ukvarjati s čebelarstvom.

3. Somm

Dokumentarni film Somm spremlja skupino štirih mladeničev, ki se pripravljajo na najzahtevnejši in najprestižnejši sommelierski izpit na svetu – Master Sommelier. Zgodba je polna navdiha in vas bo spodbudila k temu, da boste sledili svojim sanjam, ne glede na to, kako nesmiselne se vam morda včasih zdijo.

4. Enron: The Smartest Guys in the Room

Leta 2005 posneti dokumentarni film, ki temelji na istoimenski knjižni uspešnici, govori o propadu energetskega podjetja Enron. Ta je, kljub temu da je bil na svojem vrhuncu vreden celo 70 milijard dolarjev, leta 2001 doživel bankrot. V dokumentarnem filmu vam bodo pojasnili, kaj je botrovalo številnim goljufijam in korupciji v podjetju, ki je vodila do njegovega neslavnega propada.

5. Food, Inc.

Dokumentarni film Food, Inc. gledalcu objasni, na kakšen način se v današnjih dneh prideluje velika večina hrane, ki jo je mogoče kupiti v trgovinah. Velike korporacije namreč raje kot kvalitetno hrano in skrb za okolje na prvo mesto postavljajo predvsem profit. Prav ta dokumentarec vas bo prisilil k razmišljanju o tem, kaj storiti, ko trčijo finance in zdravje.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje