Prazen Inbox, kaj je to?

Se ne vidite ven iz elektronskih sporočil in se vam zdi, da vam nikoli ne bo uspelo pregledati, kaj šele prebrati vseh?
Prazen Inbox, kaj je to?

Prekletstvo elektronske pošte

Z namenom, da se rešimo grozot prenatrpanih inboxov in kopice neprebranih in neodgovorjenih elektronskih sporočil, je pametno, da vzpostavimo sistem, ki nam bo omogočil nov, pregleden način pregledovanja elektronske pošte.

V kolikor v inboxu najdemo neprebrana sporočila starejša od enega leta in se nam niti ne sanja, kako se bomo prebili čez vso to neprebrano pošto, je najbolje kapitulirati, označiti neprebrano in preprosto pritisniti tipko izbriši. Mogoče težka odločitev, vendar vsekakor nov začetek. Je pa vsekakor pametno na vse osebe v našem imeniku razposlati obvestilo, da bomo izbrisali pošto in jih prositi, če lahko ponovno pošljejo res pomembna sporočila. 

Vsakodnevno si vzemimo čas za pregledovanje pošte in bodimo ažurni pri odgovarjanju. Nikakor ne puščajmo neprebranih sporočil predolgo v inboxu, saj bo to vodilo v ponoven kaos. Uporabimo lahko tudi možnost avtomatskega sporočila, ki vsem tistim, ki so nam poslali pošto sporoča, da smo zaposleni in da bomo odgovorili takoj ko bo možno. V kolikor je kaj nujnega jih lahko prosimo za telefonski klic. Poslovne zadeve vedno rešujmo preko telefona in ne elektronske pošte, saj se v večini primerov tako prihrani veliko časa, ki ga drugače porabimo za pisanje dolgih sporočil in reševanje komunikacijskih škratov. Omislimo si lahko tudi pomočnika, ki bo pošto pregledoval namesto nas in nam posredoval res samo tisto pošto, ki je pomembna.

Vir: USATODAY

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje