Pred vrati je mednarodni sistem miniMAX

V SAOP bodo že konec januarja ponudili prvo produkcijsko izvedbo mednarodne različice poslovne rešitve miniMAX, na kateri bo temeljila že srbska izvedba miniMAX-a, ki bo pripravljena za uporabo na tamkajšnjem tržišču v začetku drugega četrtletja.

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, zaključuje z razvojem generičnega sistema miniMAX, ki bo podjetju omogočalo hiter prenos tega inovativnega spletnega poslovnega programa na tuje trge. V SAOP so del sredstev za financiranje raziskav in razvoja nove platforme za obdobje treh let pridobili iz Javnega razpisa za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative Eureka za leto 2010, ki predstavlja slovenski del mednarodnih raziskovalnih in razvojnih projektov, potrjenih na zasedanjih programa Eureka s strani skupine Visokih predstavnikov programa Eureka.

V SAOP izvajajo projekt lokalizacije miniMAX-a v dveh fazah. V prvi fazi so predvideli razvoj generične tehnološke platforme, ki bo v drugi fazi omogočala hitro lokaliziranje jezikovnih različic, najprej za slovensko in srbsko, nato pa še hrvaško tržišče. „Ponosni smo, da je bil miniMAX med slovenskimi in mednarodnimi presojevalci prepoznan kot projekt, ki prinaša pomemben napredek pri poslovanju majhnih podjetij v širšem evropskem kontekstu,“ je dejala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Izdelava generične platforme za miniMAX spada med individualne projekte, za katere morajo prejemniki sredstev iz programa Eureka že takoj po zaključku projekta zagotoviti rezultate, ki so tržni. „Prva testna produkcijska verzija generičnega sistema miniMAX bo predana v uporabo že konec januarja, predvsem za potrebe srbskega tržišča,“ je povedal vodja razvoja miniMAX v SAOP, Matevž Jenko. Glede na to, da smo v Sloveniji trenutno v obdobju povečane računovodske aktivnosti zaradi oddaje zaključnih poročil in izkazov poslovnega uspeha, je realno pričakovati, da bomo sisteme na novi platformi ponudili po 31. marcu.“

Tako bodo novo različico slovenskega miniMAX-a 10.0, ki je bila prvotno načrtovana februarja, ponudili v aprilu, predvsem z namenom zagotavljanja stabilnosti sistema v času povečane uporabe. V SAOP načrtujejo, da bodo hrvaško izvedbo miniMAX-a zagotovili po stabilizaciji razvojnih, tržnih in prodajnih dejavnosti v Srbiji, predvidoma v drugi polovici leta.

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje