Pripravništvo v start-up podjetju

Internship oz. pripravništvo je v tujini zelo uveljavljen način, kako mladi pridobivajo izkušnje na področjih, ki jih zanimajo. V zameno za poceni ali zastonj opravljeno delo, dobijo možnost delati v realnih okoliščinah in s strokovnjaki, od katerih se lahko veliko naučijo.
Bisnode Business Brunch (BBB)

Bisnode Business Brunch (BBB) (Vir slike: sxc.hu)

V ZDA več kot 70 % pripravnikov po zaključku pripravništva dobi ponudbo za zaposlitev oz. nadaljevanje sodelovanja. Glede na to, da je v Sloveniji izobraževalni sistem še malo bolj oddaljen od realnega tržnega gospodarstva, bi morala biti pripravništva smatrana kot suho zlato. Vendar ni veliko govora o tem.

Jugoslav Petković, ustanovitelj inkubatorja za start-up podjetja Silicijevi vrtovi, želi spodbuditi internship sceno v slovenskem gospodarstvu. Meni, da so startupi odličen material za nekaj takega. Gre za ekipe podjetnikov, ki z velikimi idejami ciljajo na globalni trg, zato potrebujejo odprte glave in pridne roke. Mladi v Sloveniji pa potrebujejo priložnost!

Brez izkušenj so na trgu dela obsojeni na letanje od ene službe do druge. Kaj, če bi namesto slabo plačane dolgočasne službe raje za slabo plačo delal nekaj zanimivega? Nekaj, kjer ciljaš na globalni trg, kjer tvoje mnenje šteje in vidiš učinke svojega dela?

Petković sodeluje z veliko startupi, ki jim svetuje in pomaga, da bi čimprej dosegli svoje cilje in izkoristili svoje potenciale. Tako ve za mnoge priložnosti za pripravništvo v teh startupih in želi povezati podjetja s kandidati.

Trenutno so na voljo pripravništva na naslednjih področjih:

  • marketing & PR
  • product management
  • interactive designer
  • iOS development
  • web frontend (HTML, JS, CSS)
  • appstore SEO
Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje