Prvih 11 podjetij zaključilo intenzivni mentorski program

Prva generacija MBA mentorskega programa Go:Global Slovenia, v organizaciji Tehnološkega parka Ljubljana, Tovarne podjemov in RC IKT, je uspešno zaključila usposabljanje. Enajst sodelujočih startup podjetij se je pet tednov intenzivno usposabljalo s petimi uglednimi mentorji.
Prvih 11 podjetij zaključilo intenzivni mentorski program

Prvih 11 podjetij zaključilo intenzivni mentorski program

Sodelovalo je enajst startup podjetij in sicer: Absolute read d.o.o., Anigmoteh d.o.o., Evoro d.o.o., HME d.o.o., Jafral d.o.o., Ledcom d.o.o., Simbilab d.o.o., Tribar d.o.o., VideoBiz d.o.o., Vorteks d.o.o. in Weber Marine d.o.o.

Vodja programa, Blaž Kos, je povedal, da program pokriva vsa ključna področja podjetništva, narejen pa je tako, da podjetnik v sklopu programa dela povsem na praktičnem nivoju, pri čemer pridobljeno znanje takoj implementira v poslovanje. Namen programa je podjetjem pomagati pri preskoku od garažnega v profesionalno organizirano podjetje.

Udeleženci mentorskega programa so bili nad intenzivnim usposabljanjem zelo zadovoljni, saj je bila povprečna ocena mentorjev kar 4,8 na lestvici od 0 do 5.

Praktično orientiran mentorski program za hitro rast zajema:

  • 5 mentorjev: Kristjan Pečanac, Aleš Špetič, Robert Rolih, Barbara Vtič Vraničar in Jugoslav Petkovič, ki z izbranimi startup podjetji intenzivno delajo na organiziranih srečanjih, vsak mentor je strokovnjak za določeno poslovno funkcijo.
  • 5 tednov intenzivnega dela s praktičnimi nalogami in merjenjem uspeha.
  • 5 vsebinskih sklopov in sicer: Vizionarstvo in tehnologija, organizacija podjetja in procesov,  marketing in prodaja, podjetniške finance in viri financiranjater vstop na tuje trge. Vsak modul so kot gosti obiskali tudi izkušeni podjetniki, ki so še dodatno dopolnili pestrost programa in podjetnikom predstavili svoje lastne izkušnje.

Organizatorji projekta Go:Global Slovenija so mentorski program dopolnili še z dvema t.i. 1:1 srečanjema z namenom, da priznani strokovnjaki in mentorji pomagajo start-upom rešiti specifične težave. Gre za specializirane dogodke, kjer se vsaka podjetniška ekipa sreča z izbranimi mentorji in je deležna individualnega svetovanja z različnih področij. V projektu je sodelovalo več kot 150 priznanih strokovnjakov in več kot 25 podjetnikov, ki se na svoji poti srečujejo z različnimi izzivi in potrebujejo nasvete izkušenih mentorjev.

Srečanja posamezne podjetniške skupine in mentorja so časovno omejena. Na 1:1 srečanjih se običajno izvede 4 serije 30 minutnega mentoriranja. Vsak podjetnik se tako sreča s štirimi mentorji, za katere je izrazil željo, da bi se z njimi srečal, ali so mu bili dodeljeni. S pripravo matrike je bilo poskrbljeno, da so v vsaki seriji mreženja spoznali čim več mentorjev z različnih področij.

1:1 mentorji so specialisti s povsem različnih poslovnih področij, kot so spletni marketing, finance, pridobivanje razpisov, poslovanje v tujih državah, računovodstvo ipd., in podjetnikom pomagajo pri reševanju specifičnih poslovnih izzivov.

Vir: Go:Global

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje